Sport

2010.05.04. 02:24

Négy vasi érem a birkózó diákolimpiáról

A szabadfogású birkózó diákolimpia országos döntőjében a Büki BC versenyzője, Varga Kristóf bajnoki címet szerzett.

Vastag Nándor

A III. és IV. korcsoportos tanulóknak kiírt diákolimpiai döntőben három Vas megyei egyesület birkózói szereztek érmet. A fiatalabbaknál, az 50 kilós súlycsoportban a Büki BC versenyzője, Varga Kristóf a bajnoki címig menetelt. A Szabó Gábor által felkészített csepregi tanuló négy győzelemmel bizonyult a legjobbnak, a fináléig vezető úton nem vesztett menetet. A döntőben aztán az elsőt elbukta, azonban a másodikban ellentmondást nem tűrően két vállra fektette az ESMTK-s Racoltát. Érdekesség, hogy Kristóf húga, Varga Dorottya korábban a lányok megmérettetésén lett aranyérmes. A Vasi Volán sportolói két érmet szereztek az idősebbek között. Szabó Szilárd (KDG) a 72 kilóban három sikerrel jutott a döntőbe, ahol nagy csatában szenvedett vereséget a csepeli Kertésztől. Kis szerencsével meglehetett volna az első hely, de az ezüstérem is szépen csillog.

Az 53 kg-ban Kálmán Balázs (Élelmiszeripari) három ellenfelét verte, majd az elődöntőben kikapott. A bronzmérkőzésen azonban javított, vasasos riválisát nagyszerű birkózással múlta felül. A csapat harmadik tagja, Kovács Marcell (Zrínyi) az 59 kilósok között ötödik helyen zárt. A IV. korcsoportban lett ezüstérmes a Haladás BC képviseletében Kiss Máté (Gothard). A 85 kilós versenyző nagyon jól teljesített, négy győzelem után a fináléban nagy küzdelemben szenvedett vereséget. Az 59 kg-ban Sárközi Dániel (Vasszécseny) ötödik lett. A Kőszegi SK birkózószakosztálya egy pontszerző helyezést szerzett a pécsi döntőben, az idősebbek mezőnyében, a 78 kilós súlycsoportban Berzsenyi Miklós (Béri Balog, Kőszeg) végzett ötödikként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!