Sport

2010.06.04. 16:39

ELŐZETES - Megyei II. osztály: rangadó Szentpéterfán, lakodalomba mennek az újperintiek

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságok közül a körmendiben hétvégén bajnoki címet ünnepelhet az Őriszentpéter, a Szombathelyi-régióban viszont még több csapat is odaárhet az első helyre. A Sárvári-csoportban vasárnap a Pecöl biztosíthatja be bajnoki aranyát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

MEGYEI II. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT

Két közvetlen riválisnak számító csapat csatájára van kilátás Rábagyarmaton: a harmadik hazaiak (53 pont) fogadják a negyedik Nádasdot (53 pont). Amelyik csapat nyer, az nagyon közel kerül a bronzéremhez - természetesen a másik fél kárára.

- Az elmúlt hetekben a gyengébb csapatok ellen több olyan pontot hullajtottunk el, ami most nagyon hiányzik, hazai pályán, továbbá a jobb csapatok ellen viszont egész jól teljesítünk - árulta el Sömenek Zoltán, a Rábagyarmat technikai igazgatója. - Nincs mögöttünk rossz szezon, de ha már idáig eljutottunk, akkor a bronzéremről nem szeretnénk lemondani. Szeretnénk győzni, de tudjuk, hogy egy jó formában lévő, szervezett, sokat futó ellenfelet látunk vendégül. Vannak hiányzóink, de egy gőzelemmel méltóképpen megköszönhetné a csapat a szurkolók egész éves kitartó buzdítását, a szponzorok támogatását, a vezetőség munkáját - megérdemelnék. Kemény meccsre, hazai sikerre számítok.

- Az eredmények azt mutatják, hogy a csapatunk elég jó formában van, hiszen utoljára a 16. fordulóban kaptunk ki, azóta veretlenek vagyunk - fogalmazott büszkén Szabó Károly, a Nádasd technikai vezetője. -T udomásom szerint a Rábagyarmatból két alapember eltiltás miatt hiányzik, ez a mi malmunkra hajtja a vizet. Nem titok, szeretnénk vasárnap győzni, ugyanis az egész tavaszi teljesítményünket megkoronázhatnánk egy bronzéremmel. Egyébként a hangulat jó az öltözőben, a társaság felszabault. Képesnek érzem a fiúkat arra, hogy begyűjtsék a három pontot vasárnap. Mondom mindezt annak ellenére, hogy pontosan tudom: jó csapat a Rábagyarmat.

A 29. forduló műsora, június 5., 17.00: Körmend VSE-Szarvaskend, Nagyrákos-Csákánydoroszló. Június 6., 17.00: Halogy-Apátistvánfalva, Viszák-Alsóberki, Gasztony-Szarvaskend, Vasalja-Bajánsenye, Rábagyarmat-Nádasd.

Az élcsoport állása: 1. Őriszentpéter 61 pont, 2. Csörötnek 59 pont, 3. Rábagyarmat 53 pont.

Az utolsó fordulóban Őriszentpéter-Halogy és Csörötnek-Halogy találkozókra kerül sor. 


MEGYEI II. OSZTÁLY, SZOMBATHELYI-CSOPORT

A csoport rangadóját Szentpéterfán rendezik, ahol két éremért küzdő gárda csap össze: a tabellán második hazaiak (54 pont) a negyedik Balogunyomot (52 pont) fogadják. Az előző játéknapon mind a két csapat nagy verésbe futott bele. Szentpéterfa Újperinten kapott ki 4:1-re, míg az Unyom hazai pályán bukott el 5:0-ra Gyöngyösfalu ellen. Vajon melyik csapat kapaszkodik ki vasárnap a hullámvölgyből?

- Sajnos nagyon elfogytunk a végére, ráadásul kulcsemberek estek ki - gondolok itt például Tóth Attilára, Csatár Miklósra -, akiket úgy tűnik, hogy egyelőre nem tudunk pótolni - fogalmazott Bencsics Tibor, a Szentpéterfa trénere. - Ám a nehézségeink ellenére szeretnénk éremmel zárni a bajnokságot, ebből a szempontból pedig kulcsfontosságú a vasárnapi meccs: ha nyerünk, akkor már egy harmadik helyre jók leszünk. Mindkét csapaton nagy a nyomás, ezért feszült hangulatú meccsre számítok, és nagyon örülnék, ha mi rúgnánk az első gólt. Reményeim szerint a játékosaim felszántják a pályát, meghalnak a győzelemért. Az esélyeket egyébként 50-50 százalékra saccolom. Nagyon kevesen vagyunk, így egyelőre még nem tudom, hogyan néz majd ki a kezdőcsapatunk.

- A célunkat már elértünk, hiszen vélhetően az első hatban zárjuk a pontvadászatot - tudtuk meg Elekes Attilától, a Balogunyom edzőjétől. - Ugyanakkor jó lenne érmet szerezni, de ehhez nyerni kellene Szentpéterfán. Jelen pillantban pedig úgy érzem, hogy a hazai pályán játszó ellenfelünk esélyesebb a három pontra. Igaz, sok különbség azért nincs a csapatok között. Szerintem a pillanatnyi forma dönt, továbbá az, hogy melyik csapat milyen százalékban használja ki a helyzeteit, illetve, hogy a játékosok hogyan bírják a tét miatti nyomást, mennyire halnak meg a pályán a sikerért. Vagyis talán mi is nyerhetünk. Sajnos van néhány sérültünk, eltiltottunk, így kezdőcsapatot nem tudok mondani.

Még egy érdekes meccset rendeznek a csoportban: a bajnokság végére remek formába lendülő Felsőcsatár fogadja az aranyérem talán elsőszámú várományosának számító Újperinten. Ha a csatáriak számára szerencsésen alakulnak az eredmények az utolsó két fordulóban, talán még a dobogóra is odaérhetnek. Az Újperint viszont esetleges csatári győzelmével karnyújtásnyira kerül az aranyéremhez. 

- Előbbre szeretnénk lépni a tabellán, márpedig ez csak úgy sikerülhet, ha legyőzzük az Újperintet - mondta Kratochwill Attila, a Felsőcsatár edzője. - Néhány fordulóval korábban még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a dobogóért harcoljunk, most pedig reális esélyünk nyílt valamelyik érmes helyezés megszerzésére. Jó sorozatot produkáltunk, igaz az előrelépéshez kellett riválisaink botladozása is. Az Újperint egy fiatal, jól passzoló csapat, de miután lendületben vagyunk, így kellő önbizalommal várjuk a találkozót. Tieber maródi és a keretből többen is kisebb sérüléssek bajlódnak. Összeállítás: Iszak - Polyák, Pock, Pezenhoffer, Németh - Csoknyai, Tóth A., Schmalzl, Barta - Tóth K., Sásdi.

- Múlt heti sikerünk már a múlté, vasárnap nehéz ellenfél következik - tudatta Horváth Zoltán, az Újperint egyik játékos-edzője. - A Felsőcsatár masszív, kemény focit játszó, de időnként hullámzóan teljesítő csapat. Ősszel három ponttal távoztak Újperintről, szóval lenne miért törleszteni. A bajnokság kimenetele szempontjából a sorsunk a saját kezünkben van, de ez vasárnap könnyedén megváltozhat. Amennyiben nem tudunk győzni, biztosra veszem, hogy riválisaink megelőznek minket. Így természetesen csak a három ponttal lehetünk elégedettek, annak ellenére, hogy az egyik legnehezebb mérkőzésünk következik. A hazaiak esélyeit növeli, hogy szombat este 16-os keretünkből majd' egy tucatnyian lakodalomba megyünk, így sportszerű felkészülésről nem beszélhetünk. Kezdőcsapatot nem tudok mondani, egy lakodalom után véglegesen csak vasárnap délután dől el, hogy ki lesz hadra fogható. Eltiltottunk nincs, Gombás, Horváth D., Szabó P. viszont továbbra is sérültek.

A 29. forduló műsora, június 5., 17.00: Püspökmolnári-Spari. Június 6., 17.00: Gyöngyösfalu-Csepreg, Szentpéterfa-Balogunyom, Felsőcsatár-Újperint, Kőszegfalva-Lukácsháza, Pornóapáti-Sé-Honvéd, Ják-Gyöngyöshermán-Szentkirály, Nárai-Tanakajd.

Az élcsoport állása: 1. Újperint 54 pont, 2. Szentpéterfa 54 pont, 3. Püspökmolnári 53 pont, 4. Balogunyom 52 pont, 5. Lukácsháza 50 pont.

Az utolsó fordulóban Csepreg-Szentpéterfa, Újperint-Kőszegfalva, Tanakajd-Püspökmolnári, Balogunyom-Felsőcsatár, Lukácsháza-Püspökmolnári mérkőzéseket rendeznek.

 MEGYEI II. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT

A második helyezett Kenyeri vasárnap 17 órai kezdettel a negyedik Uraiújfalut fogadja. A hazaiaknak még minimális esélyük a bajnoki címre is van, igaz ehhez az kellene, hogy mindkét hétralévő meccsüket megnyerjék, miközben az éllovas pecölieknek egyetlen pontot sem szabadna szerezniük. A vendégek számára a negyedik hely megtartása az elsődleges feladat.

- Szeretnénk kijavítani a múlt heti botlásunkat, Sótony ellen sajnos csak 2:2-t sikerült elérnünk, ezzel gyakorlatilag elbúcsúzhattunk a bajnoki címtől, függetlenül a pecöliek vereségétől - fogalmazott Gyurák Attila, a Kenyeri alelnöke. - Az utolsó hazai meccsünkön mindenképpen szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szurkolóinktól, itthon amúgyis csak a győzelem az elfogadható. Támadó, gólerős focit szeretnénk játszani. Egy jó formában lévő Uraiújfalu érkezik, múlt héten sikerült megverniük (a bajnokságban egyedüliként egyedüliként) a bajnokaspiránst, mi azonban minden meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a három pontot. A bajnokságban a dobogó volt a célunk, ezt már teljesítettük, titkon reménykedtünk az első helyezésben is, sajnos mégsem jött össze. Talán majd jövőre...

-
Nagyon örülünk a Pecöl elleni sikernek, jobbak voltunk, megérdemelten győztünk - vélekedett ifjabb Pungor István, az Uraiújfalu trénere. -  Igaz, a második félidőre kicsit leengedtünk, de az elsőben a szezon legjobb játékát hoztuk, így a szünetre 3:0-s vezetéssel mentünk. Ezúttal két meghatározó játékosunk is hiányozni fog, Illés Gábor iskolai, Szár Zsolt pedig sárga lapos eltiltása miatt kénytelen kihagyni a találkozót. Igyekszünk pótolni mindkettejüket. A három pontért utazunk Kenyeribe, mindent megteszünk majd a győzelemért, csakúgy mint múlt héten. Akkor ér valamit a Pecöl elleni diadal, ha most sem bukunk el. Ha nem nyerünk, a Bő viszont igen, akkor már be is érnek bennünket. A harmadik helyet már nem tudjuk megszerezni (mint ahogy ötödiknél rosszabbak sem leszünk már), de a negyediket mindenképpen meg szeretnénk tartani. Nem ikszre játszunk, mindenképpen szükségünk van a győzelemre, külön taktikával készülünk most is.

A 29. forduló műsora, június 5., 17.00: Jákfa-Sitke. Június 6., 17.00: Mersevát-Bő, Egyházashetye-Ölbő, Kenyeri-Uraiújfalu, Szeleste-Hegyhát SE-Sótony, Pecöl-Gérce, Rábasömjén-Csénye.
 
Az élcsoport állása
: 1. Pecöl 63 pont, 2. Kenyeri 57 pont, Csénye 51 pont.

Az utolsó fordulóban Sitke-Pecöl és Gérce-Kenyeri összecsapásokat rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik