Sport

2010.07.23. 13:19

A magyar válogatott játékosai Koeman mellett állnak

Erwin Koeman a tavaszi választások óta tudta, hogy küszöbön áll felmentése, de a játékosok értetlenül fogadták menesztését és szolidaritásukról biztosították a szövetségi kapitányt - tudósított budapesti keltezéssel a Volkskrant holland újság honlapja pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kapitányváltásáról.

MTI

A lap Koeman menedzserét, Ger Lagendijket idézi, aki szerint a szövetségi kapitánynak ugyan még másfél éve volt hátra szerződéséből, de az MLSZ új elnökével tarthatatlanná vált pozíciója.

"Egyre erősebb volt a követelés, hogy magyar szövetségi kapitány legyen. Ha az árral szemben kell úszni, nem lehet célba érni. Sikerült egy kitűnő megállapodást kötnünk, Erwin emelt fővel távozik" - nyilatkozta Lagendijk.

A lap szerint a parlamenti választások óta már voltak jelei annak, hogy a magyar szövetség változtat irányvonalán. Koemannak nem sikerült a magyarokat kijuttatnia a dél-afrikai vb-re, de azért csapatával némi tekintélyre tett szert. Az MLSZ akkor még azt jelezte, hogy Koemannal akarja folytatni. De alaposan megváltozott a helyzet, amikor kiderült, hogy Nyilasi Tibor lesz a sportigazgató, aki lelkes támogatója annak, hogy magyar legyen a szövetségi kapitány - véli a Volkskrant.
 
Lagendijk azt nyilatkozta, hogy a válogatott tagjai nem örülnek a fejleményeknek. 

"A telefon egyfolytában szólt ma reggel. Két kivétellel, az összes játékos telefonált. Semmit sem értenek, Erwin munkatársai sem. Amikor az ellenállás első jeleit tapasztaltuk, igyekeztünk mindig pozitívak maradni. Erwin nagyon sajnálja, hogy ilyen véget értek a dolgok, hiszen igyekezett valamit felépíteni. Még próbálkozhatna tovább bokszolni, de hát nincs értelme, ha az ember tudja, hogy úgysem nyerhet" - állapította meg Koeman menedzsere.

 

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Egervári Sándor lett a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, miután Erwin Koeman szerződését közös megegyezéssel felbontotta az MLSZ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!