Sport

2010.07.23. 04:29

Európa Liga: győri öröm, fehérvári blama - Győr-Atyrau 2:0, Maribor-Videoton 2:0

A Győri ETO FC labdarúgócsapata hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a kazah Atyrau felett az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 5-0-s összesítéssel továbbjutott a következő körbe. A Videoton viszont a hazai döntetlent követően a visszavágón 2-0-ra kikapott a szlovén NK Maribor vendégeként, így 3-1-es összesítéssel alulmaradt .

MTI

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Győri ETO FC-Atyrau (kazah) 2-0 (0-0)
Győr, 3300 néző, V:
Jareci (albán)
gólszerzők: Alekszidze (47.), Nicorec (52.)
sárga lap: Szahalbajev (44.)

Továbbjutott: a Győri ETO kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Koltai (Sharashenidze, 67.), Pilibaitis, Dinjar (Copa, 59.), Kink - Nicorec, Alekszidze (Bugerra, 77.)

Atyrau: Sabanov - Csurejev, Zsumabajev, Vorotnyikov, Alijev - Pejkrisvili (Larin, 70.), Kosztrub, Croitoru, Szahalbajev (Mamonov, 75.) - Sakin (Hizsnyicsenko, 62.), Frunza
    
A magyar együttes háromgólos előnyről vágott neki a visszavágónak, mert bár egy héttel korábban 2-0-ra nyert Kazahsztánban, az európai szövetség (UEFA) csütörtöki döntésének értelmében azt a találkozót megállapított eredménnyel írták jóvá a Győr javára, mivel az ellenfélnél azon az összecsapáson jogosulatlanul szerepelt egy játékos.

A biztos győri továbbjutás birtokában langyos első félidőt láthatott a közönség az ETO 50. európai kupamérkőzésén, a szünet után pedig két gyors góllal öt perc alatt eldöntötte a mérkőzés és a továbbjutás sorsát a hazai csapat.
 
A Rába-parti együttes a következő körben a francia Montpellier gárdájával találkozik, s az első találkozót jövő csütörtökön Győrben rendezik.
 

NK Maribor (szlovén)-Videoton FC 2-0 (1-0)
Maribor, 5000 néző, v.:
Tomasz Mikulski (lengyel)
gólszerzők: Volas (39., 80.)
sárga lap: Volas (3.), Bacinovic (78.), illetve Elek (19.), Horváth G. (55.)

Továbbjutott: az NK Maribor 3-1-es összesítéssel

Maribor:Pridigar - Mejac, Rajcevic, Andelkovic, Viler - Mezga (Pavlicic, 88.), Bacinovic, Mertelj, Ilicic (Cviljanovic, 78.) - Tavares, Volas (Jelic, 92.)

Videoton
: Bozovic - Lázár, Lipták, Horváth G., Elek - Gosztonyi, Sándor Gy., Farkas B., Polonkai (Djordic, 27.) - Lencse (Nikolic, 62.), Alves

Mintegy 4500 hazai és 500 vendégszurkoló előtt esett egymásnak a Ljudski Stadionban a szlovén és a magyar bajnoki ezüstérmes. A két csapat nem bírt egymással az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen és a szlovéniai visszavágó elején is kiegyenlített volt a küzdelem. Az első tíz perc a Videotoné volt, mégis a Maribor állt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a kapufa mentette meg a góltól a magyar gárdát. Később a hazaiak átvették az irányítást és a félidő hajrájában már megrezdült a piros-kékek hálója: Volas szerzett vezetést a Maribornak.

Fordulás után a sokkal gyorsabb és ötletesebb szlovénok játszottak veszélyesebben, olyannyira, hogy a fehérváriak csak a 62. percben jutottak először kapura lövésig, amely egyúttal az utolsó is volt... A Videoton játékosaiból az akarat, játékukból pedig az erő hiányzott, így törvényszerű volt, hogy a Maribor növeli előnyét és ezzel eldönti a párharcot. A szlovének megérdemelten jutottak tovább, s a következő körben a skót Hiberniannal találkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!