Sport

2010.07.09. 10:26

Feljutók, kiesők NB III-tól a megyei III-ig - tisztul a kép

Július 7-én, szerdán lejárt a nevezési határidő. Mint azt Gerencsér Tibortól, a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkárától honlapunk megtudta: a legtöbb feljutó kieső, feljutó vasi futballcsapat sorsa elrendeződött, ám maradt még néhány nyitott kérdés.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

NB III.

A megyei I. osztály bajnoka, a Kőszeg, vállalta az NB III-at. Ám azt még nem tudni, hogy pontosan hány csapat képviseli a vasi színeket az utolsó NB-s osztályban. A Bük ugyanis kieső helyen zárta a tavalyi pontvadászatot, ám jelezte, hogy a 2010/2011-es szezont is az NB III-ban kezdené. Ebben az ügyben még július 20-áig hozza meg döntését az MLSZ illetékes bizottsága. Ám az NB III. létszámproblémákkal küzd, így jó esély van egy újabb NB III-as büki szezonra.  Az viszont biztos, hogy a Körmend búcsúzik az NB III-tól. A Rába-parti gárda nem esett ki, a középmezőny végén, a 11. helyen végzett, ám visszanevezett a megyei I. osztályba...

MEGYEI I.

Tehát a bajnok Kőszeg az NB III-ban folytatja, az NB III-ból pedig jött a Körmend. Az utolsó Vasszécseny és az utolsó előtti Táplánszentkereszt viszont kiesett, mindkét gárda a megyei II. Szombathely-csoportjába kapott besorolást. Amennyiben a Bük NB III-as nevezését nem fogadják el, úgy a megyei I. osztályba kerül, aminek következtében kiesik a 14. Egyházasrádóc (megyei II., Körmend) is. A három megyei II-es bajnokból csak kettő, az Újperint (Szombathely) és a Pecöl (Sárvár) vállalja a megyei I. osztályt.

MEGYEI II. Szombathely

A bajnok Újperint a megyei I. ben folytatja, ahonnan érkezik a Szécseny és Táplán. Kiesett a az utolsó Nárai és az utolsó előtti Csepreg. A megye III. Szombathely-Nyugat bajnoka, a Söpte, vállalta a megyei II-t. A megyei III. Szombathely-Dél aranyérmese, a Bozzai sorsa azonban még kérdéses. A klub utánpótlásproblémákkal bajlódik, ám amenyiben megoldja nehézségeit, úgy szintén a megyei II-be nevez. Ha viszont a Bozzai jön, akkor a 14. Sének búcsúznia kell. A Bozzai hétfőig kapott haladékot, addig a séi focisták, szurkolók izgulhatnak.

MEGYEI III. Körmend

A bajnok Őriszentpéter nem vállalja a megyei I-et. Az pedig még kérdéses, hogy az Egyházasrádóc kiesett-e az első osztályból. Amennyiben kiesett, úgy a csoportban utolsó Alsóberki is kiesik, a megyei III-ban folytatja. A megyei III. Körmendi-csoportból viszont a bajnok Őrimagyarósd feljutott.

MEGYEI III. Sárvár

A bajnok Pecöl feljebb lép a megyei I. osztályba. Érkezik a megyei III. bajnoka, a Simaság, és az ezüstérmese, az Ostffyasszonyfa. Kieső viszont nincs, mert az Egyházashetye még idény közben visszalépett.

Érdekesség, hogy az Alsószölnök, az Alsóság és a Sárvári Kinizsi még nem adta le nevezési lapját. Új csapatként nevezett a Kondorfa, és visszatért a futballtérképre Egyházashetye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!