Sport

2010.07.13. 09:55

Foci vb, 2010: csalódott holland hazatérés, medencébe fulladt a spanyol szurkoló

Hétfő este hazaérkezett a holland labdarúgó-válogatott, amely a dél-afrikai világbajnokságon ezüstérmet szerzett.

MTI

A Bert van Marwijk együttesét szállító repülőgépet két vadászgép kísérte a leszállás előtt, az egyiket narancsszínű festették a nemzeti csapat tiszteletére.

A keret tagjai kedden Beatrix királynővel találkoznak Hágában, majd Amszterdamban egy hajós "körutazás" során ünnepelhetnek a szurkolókkal, igaz, egyelőre a drukkerek még rendkívül csalódottak a spanyoloktól vasárnap elszenvedett 1-0-ás vereség miatt.

"Egyelőre még nagyon nehéz ez az egész, nem tudtuk túltenni magunkat a dolgon, nagyon csalódottak vagyunk - nyilatkozta a szövetségi kapitány. - Különösen rossz volt, hogy három perccel a hosszabbítás vége előtt kaptuk a gólt, pedig akkor már a büntetőkre készültünk, és bíztunk Maarten Stekelenburgban, aki fantasztikus formában védett."

Amszterdam főterén több mint százezren szórítottak az Oranje sikeréért vasárnap éjszaka, ám Andrés Iniesta minden eldöntő találatát követően szinte azonnal kiürült a tér.

KÉT HALOTT A SPANYOL ÜNNEPLÉSBEN


Ketten meghaltak, több mint százan pedig megsebesültek Spanyolországban, a labdarúgó-válogatott világbajnoki címének ünneplése közben.

Az andalúziai Algesiras városában egy férfi leesett az erkélyről, s életét vesztette. A másik áldozat az Extremadura tartományban található Herguijuelában egy medencébe fulladt bele az ünneplés közepette.

A dél-afrikai vb-n győztes csapatot hétfői hazaérkezése után több százezres tömeg fogadta Madridban, a játékosok egy nyitott buszon három és félórás utazás végén jutottak el a Casa de Campo városi parkba. Ott több mint 150 ezren vettek részt az óriási partin, ahol a futballisták megköszönték a szurkolóknak a támogatást. A hatalmas hőség miatt az embereket folyamatosan vízzel locsolták.

A Marca című sportlap becslése szerint 25 millióan ünnepeltek az utcákon, amely a gazdasági válság és jelentős munkanélküliség sújtotta ország lakosságának több mint a fele.

Baszkföldön, Bilbaóban ugyanakkor szélsőségesek zavarták meg az ünneplést, s Katalóniában, Barcelonában is rendbontásokra került sor. A rendőrség két tucat embert előállított.



SCHWEINSTEIGER A REALBA IGAZOL?

Bastian Schweinsteiger, a Bayern München válogatott futballistája nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy elhagyja a bajor alakulatot.

"A szerződésem ugyan csak 2012-ben jár le, de nem házasodtam össze a Bayernnel" - nyilatkozta Schweinsteiger a Bildnek. 
 
A dél-afrikai vb-n bronzérmes német csapat egyik legjobbja elárulta, hogy kapott néhány ajánlatot, de nem kívánta megnevezni a "kérőket".
 
Közismert, hogy José Mourinho, a Real Madrid új vezetőedzője is szemet vetett a 25 éves futballistára, aki a vasárnapi spanyol-holland vb-döntő előtt azt találta mondani, hogy a kedvenc színe a fehér..., ami köztudomásúlag a spanyol elitklub - blanco - mezének alapszíne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!