Sport

2010.07.30. 09:33

Forma-1 Magyar Nagydíj: Kubica otthon érzi magát a Hungaroringen

Robert Kubica, a Forma-1-es Renault lengyel pilótája különösen jó érzésekkel érkezett a Hungaroringre, a XXV. Magyar Nagydíjra, ugyanis minden évben itt szorít érte a legtöbb szurkoló.

MTI

"Lengyelországhoz ez a verseny van a legközelebb, szóval a Magyar GP-t nyugodtan nevezhetjük az én hazai futamomnak" - nyilatkozta Kubica, aki jelenleg a hetedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

A 25 éves pilóta szerint a francia istálló ugyan "motorerőben" nem veheti fel a versenyt a legjobbakkal, de a technikás magyar pályán akár egy jó eredményt is elérhet.

"Monaco óta már rengeteg idő eltelt, azóta a csapatok többsége már használja az F-csatornát, azaz a leárnyékolt hátsó szárnyat, de úgy gondolom, itt ez nem sokat számít majd, bár némi előnyt azért jelenthet. A pálya karaktere viszont szerintem fekszik a mi autónknak" - tette hozzá Kubica, aki a hercegségben a harmadik helyen végzett.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki programja 10 órakor az első szabadedzéssel kezdődött, a futamot vasárnap 14 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!