Sport

2010.07.29. 13:27

Maradona: az elnök hazudott, a menedzser elárult

Az argentin futballválogatott szövetségi kapitányi tisztéből távozni kényszerült Diego Maradona azt mondta, hogy a szövetség elnöke, Julio Grondona hazudott neki, a nemzeti csapat menedzsere, Carlos Bilardo pedig elárulta őt.

MTI

Az egykori futballidol szerdai sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy maradni akart a posztján, de Grondona és Bilardo miatt ez lehetetlenné vált, emiatt "mélységesen el van keseredve". Úgy fogalmazott, hogy különösen fájó neki Bilardo viselkedése, aki az őt segítő stáb tagjaként hagyta cserben. 

"A háttérben az én megbuktatásomon munkálkodott" - mondta.
 
Korábban jó és eredményes kapcsolatokat ápoltak egymással a felek: Bilardo volt a szakvezetője annak az argentin válogatottnak, amely 1986-ban Maradona irányításával világbajnok lett.

Az "Isteni Diego" szövetségi kapitányi pozíciója a dél-afrikai vb-n rendült meg, miután csapata a sikeres csoportkört követően a negyeddöntőben 4-0-ra kikapott a németektől. Maradona átmeneti hezitálás után maradni akart tisztében, de Grondona ezt ahhoz a feltételhez kötötte, hogy váljon meg több szakmai segítőjétől, erre azonban a kapitány nem volt hajlandó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!