Sport

2010.07.13. 20:51

Megúsztatták az ezüstérmeket: százezrek ünnepelték a hollandokat

Több százezer szurkoló ünnepelte kedden a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon ezüstérmes holland válogatottat Amszterdamban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Oranje egy nyitott tetejű sétahajón "csordogált" végig a város nevezetes csatornarendszerén keresztül, a parton pedig a drukkerek önfeledten ünnepelték őket.

"Számítottam néhány embere, ez azonban hihetetlen" - nyilatkozta Bert van Marwijk szövetségi kapitány. A nemzeti együttest szállító járműhöz később több hajó is csatlakozott, amelyeken óriási buli vette kezdetét rengeteg zenével és sörrel.

Ugyanakkor néhány szurkoló még nem tudta túltenni magát a fináléban a spanyoloktól elszenvedett 1-0-ás vereséget követően: "Kicsit túlzásnak érzem ezt a felhajtást, de azért élvezzük" - mondta egy helyi fanatikus.
 
A keddi ünneplés előtt a válogatott tagjai Beatrix királynővel találkoztak, később pedig Jan Peter Balkenende miniszterelnök fogadta a csapatot. A kormányfő a szövetségi kapitánynak, illetve a visszavonuló csapatkapitánynak, Giovanni van Bronckhorstnak állami kitüntetést adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!