Sport

2010.07.09. 09:20

Őriszentpéter: marad a megyei II.

Megszületett a döntés Őriszentpéteren: a bajnokcsapat nem vállalja a megyei I. osztályt, a 2010/2011-es szezont is a megyei II. osztály Körmendi-csoportjában kezdi.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Őriszentpéter remekelt az előző bajnokságban: magabiztosan, 67 pontot begyűjtve lett első a Körmendi-csoportban (a második Csörötnek 60 pontig juott.) A bajnokcsapat azonban nem vállalja a megyei I. osztályt, marad a második vonalban.

- Nem volt könnyű meghozni a döntést, de nem dönthettünk másként - tudtuk meg Fekete Lászlótól, a sportegyesület elnökétől. - Elsősorban anyagi okok miatt határoztunk így. Alaposan körüljártuk a témát, és kiderült, hogy jelenlegi költségvetésünknek legalább háromszorosára lett volna szükség, ha feljebb lépünk. Őri a megye déli, alsó részében fekszik, távol vagyunk szinte mindenkitől, így rengeteg pénzbe került volna fel az utazás. Néhány idősebb, de az elmúlt szezonban remeklő játékosunk abbahagyta a futball, őket pótolni kellett volna, ami szintén nem filléres dolog. Végezetül a mögöttünk hagyott évben nagyon sok pénzt felemésztett a pályafelújításunk - ezért játszottuk Szalafőn és Nagyrákoson a hazai meccseinek. A klubvezetés átbeszélte a helyzetet a polgármesterrel, a képviselőkkel, és arra a megállapításra jutottunk, hogy felelőtlenség lenne belevágni a megyei I. osztályba. A jelen gazdasági helyzetben nem várhatjuk el a várostól, hogy minden többletköltséget magára vállaljon, a pénzosztó szponzorok pedig nem döngetik két kézzel a sporttelepünk kapuját.

- A legfontosabb dolgunk most az, hogy a játékoskeretet együtt tartsuk - folytatta Fekete László. - Úgy tűnik, hogy erre jó esélyünk van. A focisták zöme ugyan szerette volna kipróbálni magát feljebb, de megértették a problémáinkat. A vezetőség pedig - együttműködve az önkormányzattal - már év közben azon fog dolgozni, hogy annyira megerősítse az anyagi hátteret, hogy egy esetleges újabb bajnoki cím után osztályt válthasson a csapat. Persze erősek a riválisok, és egyáltalán nem biztos, hogy ismét az élne végzünk - de a feladat adva van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!