Sport

2010.07.24. 16:56

Remek szezonkezdet, szép Róth-búcsú: Haladás-Pápa 2:1 a Ligakupában

Bár a Pápa szerzett vezetést, mégis a Haladás lett a három pont a Ligakupa "C"-csoportjának nyitó mérkőzésén: Haladás-Pápa 2:1. Bíró Péter alakulata ismét lógó orral távozott a Rohonci útról.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Lombard-Pápa 2:1 (1:1)

Szombathely, 1000 néző,  játékvezető: Németh Á.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Korolovszky, Lengyel,  Tóth P. - Nagy G., Simon Á., Molnár - Oross, Kenesei, Sipos.

Pápa: Szűcs - Venczel, Tóth G., Farkas A., Rajnay -  Bárányos, Gyömbér,  Heffler,  Varga G. - Abwo, Tóth N.

Kellemetlen, hűvös, szeles, 20 fokos időben, nagyjából időszámításunk előtt futott zenére melegítenek a csapatok. Mindkét gárda a jelenlegi legerősebb összeállításában veszi fel a harcot - a vendégeknél kezd az ex-szombathelyi Tóth Norbert. A Haladásban Guzmics Richárd hiányzik.

Öt perccel a kezdősípszó előtt három biztonsági ember gyűrűjében a Lombard-Pápa elnöke, Bíró Péter is elfoglalta helyét a tribün közepén. Egyelőre nyugodt a hangulat...

A kezdés előtt dr. Czeglédy Csaba a többségi tulajdonos önkormányzat képviselője, valamint Tóth Miklós klubigazgató, míg a szurkolók nevében Keringer Zsolt és Márkus Szabolcs köszöntötte a Pápa elleni meccsel a Haladás kispadjától búcsúzó Róth Antalt.

A Hali tiszta fehérben, míg a Pápa sárga-fekete-sárgában játszik majd. A vasiak kezdték a játékot.

5. perc: Rajnay bal oldali beadását Rózsa az ötösön berobbanó Bárányos fejéről próbálta leszedni, ám miután a pápai játékos beállt alá, így a mutatvány kissé bonyolultra sikerült, a labda kipattant Rózsa kezéből, aki másodszorra már megkaparintotta a pettyest.

Bő tíz perc telt el a mérkőzésből, egyelőre a Pápa birtokolja többet a labdát, a Hali térfelén folyik a játék - igaz komoly helyzet még nem alakult ki a hazai kapunál.

20. perc: Schimmer tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belüre, okosan középre, hátragurított, ám az érkező Nagy Gábor a lövés pillanatában elcsúszott, így a 12 méteres lökete a jobb sarok mellett zúgott el.

21. perc: Kenesei 24 méteres, jobb felső sarokra tartó szabadrúgását Szűcs bravúrral tolta szögletre.

25. perc: Nagy Gábor rúgta fel hátulról Abwot, sárga lap.

30. perc: 0:1. Tóth Norbert szöktette a bal oldalon Abwot, aki megiramodott, elhúzta a labdát Korolovszky mellett, majd kicselezte a kapujából kifutó Rózsát is, végül nyolc méterről a kapu közepébe lőtt (0:1).

34. perc: Venczel rúgta fel Sipost, sárga lap.

37. perc: 1:1!!! Rózsa óriási kirúgása átpattant a saját tizenhatosuk előtt, rosszul helyezkedő pápai védök fölött, a kilépő Tóth Péter pedig 14 méterről, becsúszva, laposan a kapu közepébe lőtt (1:1).  Az esetnél a hátvéd ütközött a pápai kapussal, ápolni is kellett a Haladás csapatkapitányát.

40. perc: Venczel jobb oldali szabadrúgást a berobbanó Farkas tíz méterről alig lőtte a jobb alsó sarok mellé.

42. perc: Lengyel tartotta fel Abwot, sárga lap a jutalma.

Vége az első félidőnek, a meccs eleje a pápaiaké volt, azonban fokozatosn magukra találtak a vasiak, így reális a döntetlen.

A szünetben cserélt a Pápa, Venczel helyére Quintero állt be.

Megkezdődött a második félidő.

50. perc: Gyömbér életerős, 30 méteres, kapu közepébe tartó bombáját fogta Rózsa.

57. perc: 2:1!!! Egy szöglet utáni kavarodást követően Gyömbér nyolc méteres lövését védte bravúrral, lábbal Rózsa. Az ellentámadásnál Siposhoz került a labda, aki megiramodott,  kicselezte a felezővonalnál Farkast, kapura tört, majd 16 méterről a kiinduló Szűcs mellett félmagasan a bal sarokba helyezett (2:1).

 

62. perc: Kenesei gurított középre, ám Oross 16 méteres emelése elakadt Szűcs kezében. Fél perc múlva Sipos 25 méteres lökete a felső kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.

64. perc: cserélt a Pápa, Varga Gábor helyett Zulevs a pályán.

A vezető gól óta láthatóan megnyugodott a Haladás, visszaálltak a szombathelyiek, igaz hátra azért még nem dőlhetnek, hiszen a Pápa nem adta fel.

68. perc: Heffler bal oldali beadását  Zulevs tíz méterről, nagy helyzetből centikkel lőtte a jobb sarok mellé.

69. perc: cserék futószalagon. A Pápában Jovánczait Bárányos váltotta, míg a Haladásban Oross helyett Simon Attila, Simon Ádám helyett Iszlai és Nagy Gábor helyett Lattenstein lépett pályára.

76. perc: Simon Attila kapott sárgát, mert megrúgta Rajnayt.

Időközben eleredt az eső - ez a rossz hír. A jó hír, hogy a Haladás kiszabadult a szorításból, vasi lábakon vándorol a labda, hogy egy elcsépelt szakzsargont puffogtassunk.

83. perc: Kenesei bolondította meg a bal oldalon Tóth Gábort, megiramodott, majd a középen üresen érkező Simon Attilához passzolt, aki ajtó-ablak helyzetből, 13 méterről a kivetődő Szűcsöt találta telibe.

84. perc: az esetnél Kenesei megsérült, helyére Ugrai állt be.

85. perc: csere a Pápában, Tóth Norbert le, Szabó Zsolt be. Tóthot szórványos tapssal búcsúztatják a szombathelyi szurkolók, a játékos meg is köszöni a gesztust.

89. perc: Abwo firkálta meg a Haladás jobb oldalát, hátra gurított, Heffler középre ívelt, Szabó Zsolt nyolc méteres lövését óriási bravúrral védte Rózsa.

Vége a mérkőzésnek, az olykor ügyesen futballozó Haladás megérdemelten nyert a szintén jól küzdő Pápa ellen. Róth Antal tehát győzelemmel búcsúzott Szombathelytől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!