Sport

2010.07.26. 10:43

Szurkolói torna: második a Falco, harmadik a Körmend

A Falco-drukkerek második, a Körmend-fanatikusok harmadik helyen végeztek a tizenegyedik alkalommal megrendezett Topic Szurkolói Torna elnevezésű kosárlabda tornán

Tóth Gábor

 Az idei szurkolói tornának Dombóvár adott otthont az elmúlt hétvégén. A hagyományos erőpróbára kilenc csapat nevezett, köztük a Falco és a Körmend drukkerei.

A résztvevők már pénteken megérkeztek Dombóvárra, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap rendezték. A szervezők három csoportra bontották a mezőnyt. A csoportmeccseken és a középszakaszban 2x15, az elődöntőkben és a helyosztókon 2x20 perces mecseket játszottak a csapatok, futó órával.

A Falco-Parádééé? néven induló szombathelyi csapat hibátlanul vette a csoportmeccseket, a Szolnoki Galaktikussokk gárdáját 51:48-ra, a pécsi Csak azért is P(álinka) V(odka) S(ör) K(isfröccs) együttesét 59:36-re verte. A körmendiek (Zsebe Egyetem) ugyancsak száz százalékosan teljesítettek csoportjukban: az Oki-csóki Vörösókákat (Kaposvár) 55:19, a Voltunk, vagyunk, leszünk? (Dombóvár) gárdáját pedig 44:25 arányban győzték le. A harmadik csoportgyőztes az Öltönyház Székesfehérvár (Albacomp) lett.

A középszakaszban a három csoportgyőztes játszott egymással: Körmend-Albacomp 46:31, Albacomp-Falco 35:38, Falco-Körmend (hosszabbítás után) 52:47. Az elődöntő egyik ágán legjobb csoportgyőztesként a Falco a legjobb csoportmásodik Dombóvár ellen folytathatta, és könnyedén nyert 57:47. A másik ágon ismét egymásnak veselkedhetett Körmend és az Alba, ám a csata ezúttal a fehérváriak 43:31-es győzelmével zárult. A bronzmérkőzésen így a Körmend és a Dombóvár lépett pályára (a torna során már másodszor), végül a vasiak diadalmaskodtak 55:41 arányban.

A fináléban pedig az Albacomp visszavágot a Falcónak a középszakaszban elszenvedett vereségéért, a fehérváriak ezúttal 51:46-ra nyertek.

Érdekesség, hogy az előző két évben a falcósok diadalával zárult a szurkolói kupa. A torna All Star csapatába három vasi játékos került be: Tóth Róbert (Körmend), Kalmár Bálin (Falco), Novák Tibor (Falco).

A torna végeredménye: 1. Öltönyház Székesfehérvár (Albacomp), 2. Falco-Parádéééé? (Esztegályos Róbert, Esztergályos Viktória, Szabó László, Szabó-Haklits Zsuzsanna, Novák Tibor, Simon Sándor, Kalmár Bálint, Híró Dániel, Németh Norbert, Balogh Zoltán, Németh Kálmán Soma, Chikán Sebastian, Király Noémi, Pungor Péter), 3. Zsebe Egyetem (Simon Csaba, Kovács Zsolt, Tóth Róbert, dr. Smehák Gábor, Vaspöri Ádám, Borsits András, Páthy Ádám, Dolgos Tamás, Pölczmann György, Bendák Balázs, Belencsák Ferenc, Németh Zoltán)., 4.Voltunk, vagyunk, leszünk? (Dombóvár), 5. Atomic Boyş (Paks), 6. Szolnoki Galatikussokk (Szolnok), 7. Csak azért is P(álinka) V(odka) S(ör) K(isfröccs) (Pécs), 8. Capricorns (Kecskemét), 9. Oki-csóki Vörösrókák (Kaposvár).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!