Sport

2010.07.06. 17:14

Tizenegyesgóllal nyert a Haladás a Kassa ellen

Második előkészületi mérkőzésén az ausztria Lanzenkirchenben Molnár tizenegyesgóljával 1:0-ra nyerte a Haladás a szlovák Kassa ellen.

Pum András

Szombathelyi Haladás-MFK Kosice 1:0 (0:0). – Lanzenkirchen, 50 néző, előkészületi labdarúgó-mérkőzés, vezette: Hans.

Haladás
: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Molnár, Rajos – Lattenstein, Oross, Sipos – Simon A.
II. félidő: Gőcze – Csontos, Guzmics, Devecseri, Nagy Z. – Molnár, Korolovszky – Ugrai, Kovács I.,  Sipos – Oross.

Remek futballidőben, kiválóan előkészített pályán léptek pályára a csapatok. Az már az első perctől kezdve nyilvánvalóvá vált, hogy kemény, olykor agresszívan futballozó csapattal akadt össze a Haladás – olykor ment is az adok-kapok a pályán. Az első helyzet a szlovákok előtt adódott, majd a 20. percben Simon Attila szerezhett volna gólt, tíz perc múlva pedig Sipos a tizenhatos bal csücskétől ívelt kapura, ám a kassai kapus a felső lécre tolta a labdát. Az első félidőben tehát kemény, kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, mindkét oldalon adódtak helyzetek.

Szünet után nem csak a vasiak, hanem a szlovákok is szinte teljesen új csapattal léptek pályára. Az 50. percben Kovács István szöktette a bal oldalon Orosst, aki betört a tizenhatoson belülre, ám a kifutó kapus elhúzta a lábát. A jogos büntetőt Molnár Balázs a jobb sarokba lőtte (1:0). A vezetést követően inkább a szombathelyiek domináltak, több esetben is csak az utolsó passzokat rontották el Orossék. A szlovákok ugyan a mezőnyben ügyesen futballoztak, de ebben a játékrészben a kapura szinte semmi veszélyt sem jelentettek. A legutóbbi, Mattersburg elleni meccshez képest javult a zöld-fehérek játéka, frissebben futballoztak a Róth-tanítványok, akik megérdemelten nyertek.

A vasiaknál Guzmics, Lattenstein, Molnár és Oross játéka emelkedett az átlag fölé.

- Jól szolgálta a felkészülést a mérkőzés, hiszen egy agresszívan játszó csapat ellen kemény, harcos meccset vívtunk. Az első félidőben mindkét csapat előtt több gólszerzési lehetőség adódott, szünet után viszont nem csak a gólok számában, hanem csapatjátékban is felülmúltuk ellenfelünket – értékelt Róth Antal, a Haladás vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!