Sport

2010.08.17. 12:49

Lemondott az FTC elnöke

A keddi rendkívüli elnökségi ülésen lemondott posztjáról Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke - tájékoztatta a klub az MTI-t.

MTI

A sportvezető megnövekedett üzleti elfoglaltságaival indokolta döntését.

Az FTC elnöksége ezután egyhangúlag elnökké választotta Kovács Miklós eddigi alelnököt, utóbbi pozíciót pedig Springer Miklós tölti majd be.

Rieb 2007. június 5-én lett a sportegyesület elnöke, korábban az Aprilia cég vezetőjeként tevékenykedett a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál. Elnöksége alatt angol befektető érkezett az FTC labdarúgóklubhoz: Kevin McCabe, az angol Sheffield United tulajdonosának cége, az Espalande Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. 2008 februárjában megnyerte a Ferencváros Üllői úti ingatlanjára kiírt hatodik pályázatot.

Az Üllői útra tervezett új stadion bontási és építési munkálatainak - a tulajdonos előzetes tervei szerint - idén nyár elején kellett volna elkezdődniük, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azonban kifogásokat emelt az engedélyekkel kapcsolatban, így azok nem emelkedtek jogerőre. Az egészségügyi szervezet szerint az új komplexum veszélyeztetheti a közegészségügyi feladatok ellátását, mert túl közel kerülne a szolgálat épületeihez.

Az FTC Zrt. vezetésében több változás történt a közelmúltban: Berki Krisztián vezérigazgató június 4-én lemondott posztjáról, helyére június 23-án Berkes Zoltánt nevezték ki, ő alig másfél hónap után, augusztus 5-én állt fel az igazgatói székből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!