Sport

2010.08.05. 07:35

Loki-búcsú a Bajnokok Ligájától: Basel-Debrecen 3:1

Kétgólos vereséget szenvedett a svájci FC Basel vendégeként a Debreceni VSC a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének szerdai visszavágóján, ezzel kiesett a sorozatból és az Európa Ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését

MTI

A svájciaktól Atan, Chipperfield, illetve Shaquiri talált be a 26., az 59. és a 64. percben, majd Coulibaly szépített saját maga elhibázott tizenegyese után, a 74. percben.
    
BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

FC Basel (svájci)-Debreceni VSC 3-1 (1-0)
St. Jakob Park, 17 ezer néző, v.:
Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)
gólszerzők: Atan (26.), Chipperfield (59.), Shaqiri (64.), illetve Coulibaly (74.)
sárga lap: Inkoom (11.)

Basel: Costanzo - Safari, Atan, Abraham, Inkoom - Shaqiri, Yapi Yapo (Cabral, 77.), Huggel (Xhaka, 87.), Fwayo, Chipperfield (Almerares, 67.) - Daogari.
DVSC: Verpecz - Bernáth, Komlósi, Mijadinoski, Laczkó - Kiss Z., Czvitkovics (Farkas, 81.), Varga - Kulcsár (Bódi, 67.), Coulibaly, Yannick (Kabát, 67.)

 Az első játékrészben adódtak helyzetek a debreceniek előtt, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. A Basel a félidő derekán megszerezte a vezetést, ezután nyugodtabban játszott, így egyre kevesebb lehetősége volt a DVSC futballistáinak.

A szünet után tovább próbálkozott a magyar bajnoki címvédő, a második svájci találat azonban végképp megtörte a hajdúsági alakulatot, ráadásul néhány perc múlva háromgólosra nőtt a különbség. Coulibaly ugyan még szépíteni tudott, a Basel ezzel együtt végig irányítva nyerte meg az összecsapást, s megérdemelten jutott az utolsó selejtezőkörbe.

A tavaly a BL-ben a legjobb 32 között szerepelt DVSC búcsúzni kényszerült a sorozat további küzdelmeitől, de az Európa Liga utolsó selejtezőkörében érdekelt lesz, s ha megnyeri következő párharcát, bejut a második számú kontinentális kupasorozat csoportkörébe.

A BL és az EL következő fordulójának párosítását pénteken sorsolják ki Nyonban.

Továbbjutott: az FC Basel kettős győzelemmel, 5-1-s összesítéssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!