Sport

2010.08.18. 08:25

Premier League: Geráék a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a Fulham a Manchester Unitedet fogadja az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójában.

MTI

A találkozó esélyese ugyan egyértelműen a manchesteri alakulat, ám nem szabad elfelejteni, hogy az előző két szezonban a Craven Cottage-on simán nyert a londoni gárda. 2009 márciusában 2-0-ra győzött a Fulham, a második gólt a csereként beálló magyar támadó szerezte, decemberben pedig 3-0 lett a végeredmény.

Az elmúlt idényben Európa Liga-döntőt játszó kiscsapat a Bolton Wanderers ellen egy gól nélküli döntetlennel kezdte a szezont, míg Sir Alex Ferguson együttese meggyőző teljesítménnyel, három góllal lépte le az újonc Newcastle Unitedet. 

A szombati meccsek közül az egyik legérdekesebbnek az Arsenal-Blackpool összecsapás ígérkezik, az újonc együttes ugyanis egy Wiganben aratott 4-0-ás győzelemmel rajtolt, most pedig egy nagycsapat otthonában mutathatja meg tudását.
 
A címvédő Chelsea - amely hat góllal nyert a nyitófordulóban - ezúttal éppen a wiganiekhez látogat. Carlo Ancelotti legénysége az előző szezon utolsó mérkőzésén ellenük biztosította be a bajnoki címet egy 8-0-ás (!) győzelemmel. 
 
A forduló hétfő este egy igazi rangadóval zárul: a nyári átigazolási szezonban ismét egy vagyont költő Manchester City a Liverpoolt fogadja.

Premier League, 2. forduló:

szombat:
Arsenal-Blackpool 16 ó
Birmingham City-Blackburn Rovers 16
Everton-Wolverhampton Wanderers 16
Stoke City-Tottenham Hotspur 16
West Bromwich Albion-Sunderland 16
West Ham United-Bolton Wanderers 16
Wigan Athletic-Chelsea 18:15

vasárnap:

Newcastle United-Aston Villa 14:30 ó
Fulham-Manchester United 17

hétfő:
Manchester City-FC Liverpool 21

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!