Sport

2010.09.30. 08:40

Elfújta a szél az amerikai hőlégballonosokat?

Egy eltűnt amerikai hőlégballonos páros után kutat az olasz parti őrség; a két amerikai utoljára az Adriai-tenger légteréből egy viharzónából jelentkezett be - mondták el illetékesek.

MTI

 Richard Abruzzo és Carol Rymer Davis az 54. Gordon Bennett hőlégballonverseny résztvevői voltak, s a kelet-olaszországi Gargano-fok közelében jártak szerda reggel, amikor megszakadt velük a kapcsolat. A verseny szombaton rajtolt az angliai Bristolból.

Az évente megrendezett viadalon az a csapat győz, amelynek tagjai egy adott pontból a legtávolabbra tudnak eljutni, legfeljebb 1000 köbméter gáz felhasználásával.

Az eltűnt páros egyik tagja annak a Ben Abruzzónak a fia, aki részese volt 1981-ben a Csendes-óceánt elsőként átszelő hőlégballonos csapatnak, s 1985-ben egy kisrepülőgéppel elszenvedett balesetben vesztette életét.

Az olasz parti őrség helikopterekkel, repülőgépekkel, valamint három hajó bevetésével folytatja a kutatást, s a térség partszakaszát is átvizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!