Sport

2010.09.23. 09:31

Kálmán Balázs birkózóaranya

Kálmán Balázs révén egy vasi bajnokot is avattak az ifjúsági szabadfogású birkózó országos bajnokságon, de még öten felállhattak a dobogó harmadik fokára.

Horváth Erika

Az orosházi ifjúsági szabadfogású ob-n negyven egyesület száz birkózója lépett szőnyegre.

A  Vasi Volán SE (edzőjük Őri Gerzson) és a Haladás VSE (edzőjük Veréb István)   versenyzői a dobogóra is felértek. A legmagasabb fokára az 54 kilós, volános Kálmán Balázs állhatott fel, aki bár még serdülő korú, idén már ifi Eb-n is szerepelhetett.  A MOL tehetségtámogató program segítségét élvező birkózó nagyszerűen teljesített a 13 fős mezőnyben, négy mérkőzése közül hármat  technikai tussal nyert, az egész verseny során egyetlen pontot szereztek ellene.  Klubtársa, az Egyesült Államokban tanuló és birkózó Lukács Farkas András három szép győzelemmel jutott a  legtöbb indulót, 22 főt felvonultató   69 kilósoknál a négy közé.  Az elődöntőben szoros meccsen alulmaradt, a bronzmeccset viszont már magabiztosan nyerte. A szintén volános Szabó Szilárd a 76 kg-ban (13 induló)  két győzelemmel és két vereséggel ötödik lett.

A Haladás VSE-nek négy érmese lett, valamennyien a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az 50 kilogrammodoknál (6) Kovács Richárd,  a 63-asoknál (9) Ligeti Richárd nyakába akasztottak bronzérmet, mindkettejüknek két-két győzelem és egy-egy vereség volt a mérlege. A 85 kg-os (10) ifiválogatott, Csordás Szilveszter (Haladás-Bük) az első meccsén  maradt alul, de a vigaszágról két győzelemmel megszerezte a bronzot. A 100 kilóban (6)  Kiss Marcell  egy szoros vereség után kötött ki a dobogó harmadik fokán.

A hétvégén Veszprém lesz a házigazdája az U23-as szabadfogású országos bajnokságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!