Sport

2010.09.08. 11:29

Külön utakon: Feigl Imre távozik a Falcótól

Feigl Imre és a Falco KC útjai elválnak egymástól. A saját nevelésű kosaras novemberi Achilles-ín műtétje után még nincs százszázalékos állapotban, ezért a 2010/2011-es szezonra nem kapott szerződést a klubtól.

Vastag Nándor

Az utóbbi években nem szegődött a szerencse Feigl Imre mellé. A 32 éves, 206 centis centernél 2008 decemberében szívproblémákat diagnosztizáltak, ezért majdnem fel kellett hagynia az élsporttal. Visszatért a pályára, ám 2009 novemberében Achilles-ín szakadást szenvedett a Falco Körmend elleni szombathelyi bajnokiján. A sárga-feketék saját nevelésű kosarasa megpróbált ismét felállni a padlóról, augusztusban a kerettel együtt megkezdte a fekészülést a 2010/2011-es szezonra.

Ám kiderült, hogy még nem teljesen egészséges, ezért nem kapott szerződést a klubtól.

- Több mint tíz éve a Falcóhoz tartozom, ezért nagyon nehéz feldolgoznom a történteket - sóhajtott nagyot Feigl Imre. - A klubvezetés pénteken este, a Komárom elleni edzőmeccs előtt közölte velem a döntést. Elkeseredtem, rögtön hazamentem, nem is néztem meg a mérkőzést. Azt tudtam, hogy lassan véget ér az NB I-es pályafutásom, de bíztam abban, hogy talán néhány évet még kosarazhatok a legmagasabb szinten. Nem vertük nagy dobra az ügyemet, a volt játékostársaim közül egyelőre csak Kálmán Lacival és Pankár Tibivel beszélgettem  próbálnak belém lelket önteni. Ugyanakkor meg kell értenem Lazics edző indokait is. Lassan kezdődik a szezon, egy félig sérült játékossal pedig nem szerencsés nekimenni a bajnokságnak. Profi világot élünk, itt pedig nincs helye az érzelmeknek.

 Egészen pontosan milyen állapotban van?
 - Az Achilles-ínam szerintem és az orvosok szerint szerint is rendben van. Viszont a hosszú kihagyás miatt a szervezetemet és a sérült lábamat, főleg a bokámat még hozzá kell szoktatnom a terheléshez. Jelen pillantban nem tudom végigcsinálni a Falco edzését. Csak halványan teszem hozzá, hogy Lazics edző hihetetlenül kemény, kétórás tréningeket vezényel, sokszor naponta kétszer. Szerintem három-négy hét múlva már tökéletes állapotban leszek. Örültem volna, ha addig nem döntöttek volna a sorsomról.

 

 Hogyan tovább?
 - Nem adom fel, folytatom a kosárlabdát. Több ajánlatot kaptam a B-csoportból, a napokban eldöntöm, hogy hol folytatom. Ezt a szezont megnyomom, megpróbálom mielőbb utolérni magam, mindent beladok, szeretnék egy olyan idényt produkálni, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Így talán összejöhet ismét az A-csoport. De ha nem játszhatok már az NB I-ben, akkor is kosarazni fogok. Mert kosárlabda nélkül  legalábbis egyelőre  nem tudok élni.

 Gondolt már a civil életre?
 - Igen, egyre többet gondolok a jövőre. Az edzői papírom megvan, és jelenleg is képzem maga. Szóba került már, hogy Váradi Attila felügylete mellett kipróbálhassam magam edzőként utánpótláscsapatoknál. Ez tetszene, de mint már mondtam: egyelőre még játszani akarok.

- Imi a saját nevelésű játékosunk, mindig is a Falco család tagja marad. Most elválnak az útjaink, de amikor csak tudunk, segítünk neki. Bármikor együtt edzhet a kerettel, jöhet hozzánk rehabilitációra, látogathatja a létesítményünket. Sok sikert kívánunk neki további pályafutásához - fogalmazott Gráczer György, a Falco-Szova
KC Szombathely ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!