Sport

2010.09.29. 14:59

MLSZ-tervek: U21-es Eb, FIFA-kongresszus, új Puskás-stadion

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázni szeretne a 2015-ös U21-es Európa-bajnokságra, s jelentkezik a 2012-es vagy a 2013-as FIFA-kongresszus megrendezésére.

MTI

Az MLSZ elnöksége kedden áldását adta a stadion fejlesztési feladatok és 2015-ös pályázat koordinációs bizottság megalakulására, melynek elnöke Studniczky Ferenc lett. Ez a testület előkészíti és döntési javaslatot tesz a 2015-ös utánpótlás Eb rendezésének pályázatára, valamint koordinálja az új Puskás Ferenc Stadion létrehozása érdekében szükséges, az MLSZ hatáskörébe tartozó döntések előkészületeit.

"A szövetség nemzetközi diplomáciai munkájához tartozik, hogy jelentkezik a 2012-es vagy a 2013-as FIFA-kongresszus megrendezésére" - olvasható az MLSZ beszámolójában.

Az elnökség elutasította az újpestiek azon kérését, hogy a jogerős döntésig halassza el a fegyelmi bizottságnak a két zártkapus mérkőzésre vonatkozó ítélet végrehajtását, melyet a fővárosi klub a Ferencváros elleni bajnokin (6-0) történt rendbontás miatt kapott. A halasztás alapszabály-ellenes lenne.

A másodosztályú bajnokság névadó szponzora a Ness Hungary Kft. lett, így Ness Hungária NB II bajnokságnak hívják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!