Sport

2010.10.14. 09:52

Az ultimátum árnyékában: Újpesten a Haladás

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában sorsdöntő meccset játszik pénteken a Haladás Újpesten (Duna TV, 19.00). Ha a vasiak nem szereznek legalább egy pontot, úgy a klubtulajdonosok ultimátuma szerint a szakmai stábban és a játékoskeretben is változások lesznek.

Tóth Gábor

Az elmúlt játéknapon Kecskeméten kapott ki a Haladás (1-0). Így a zöld-fehérek a tabella utolsó helyére csúsztak vissza, kiesőjelöltként várva a bajnoki folytatást. A csapat gyászos szereplése mellett (9 meccs, 4 döntetlen, 5 vereség) a klubvezetők nem mentek el szótlanul. A tulajdonosok vasárnap közleményt adtak ki, miszerint a következő két meccsen  Újpest idegenben, Siófok itthon  legalább négy pontot kell begyűjtenie a csapatnak. Ellenkező esetben a szakmai stábban és a játékoskeretben is lesznek változások.

Márpedig nem lesz könnyű dolga a vasiaknak. A fővárosi társaság ugyanis hazai pályán még nem kapott ki (Győr 0-0, Vasas 2-2, FTC 6-0, Szolnok 1-0). A Haladás viszont öt idegenbeli meccsén mindössze egy pontot szorgoskodott össze. A papírforma biztos hazai győzelmet ígér.

- A vezetőség által megfogalmazott ultimátomot elfogadtuk, megértettük, de a héten különösebben nem került szóba ez a téma az öltözőben - fogalmazott Csertői Aurél. - Tettük a dolgunkat, megpróbáltunk tisztességgel felkészülni az Újpest ellen. Nehéz meccs vár ránk, hiszen ellenfelünk jó kerettel rendelkezik, hatékony támadófutballt játszik, gyorsan, agreszívan focizik  ráadásul a hazai pálya előnyét is élvezi. Abban bízom, hogy a játékosok legalább a televíziós közevetítés miatt felszívják magukat,  és bebizonyítják az országnak, hogy több van a csapatban annál, mint amit a tabella mutat. Szervezett, masszív futballra és meglepetésre készülünk  bár azért a döntetlen sem lenne rossz eredmény. Obrics és Devecseri sérült, Keneseinek pedig mostanában rengeteg gondja van, fejben nincs olyan állapotban, hogy 90 percet végigkoncentráljon, majd a kispadról száll be.

 

A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Simon Á., Molnár, Rajos - Nagy G., Oross, Sipos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!