Sport

2010.10.22. 10:20

Európai topligák előzetesei: Hamburg-Bayern, Napoli-Milan, Zaragoza-Barca, Manchester City-Arsenal,

A Bundesliga hétrvégi fordulójában a Hamburg a Bayern Münchent,a Primera Divisonban a Zaragoza a Barcelonát, a Serie A-ban a Napoli a Milant, míg Angliában a Manchester City az Arsenált fogadja.

MTI

Bundesliga - Szalaiék Leverkusenben javíthatnak - ELŐZETES

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató FSV Mainz a Bayer Leverkusen vendégeként kárpótolhatja szurkolóit az előző körben elszenvedett vereség után a német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.

A hét bajnoki mérkőzésen sorozatban győztes mainziak múlt szombaton a Hamburgtól kaptak ki 1-0-ra, a tabella első helyéről is lecsúsztak, így a vezetést a sérült Hajnal Tamást a szezon eleje óta nélkülöző Borussia Dortmund vette át.
   
Szalaiéknak azonban most vasárnap sem lesz könnyű dolguk, a Leverkusen ugyanis - bár hat ponttal van lemaradva - a harmadik pozíciót foglalja el, s eddig csak egy alkalommal szenvedett vereséget. Ugyanakkor a gyógyszergyáriak hazai mérlege nem túl fényes, négy összecsapásból csak egyet nyertek meg, s két döntetlen mellett egyetlen vesztes mérkőzésüket is otthon vívták.
   
A listavezető dortmundiak a Mainzhoz hasonlóan vasárnap lépnek pályára, s a jelenleg negyedik Hoffenheimet fogadják, amely múlt vasárnap négy nyeretlen találkozó után szerzett ismét három pontot.
   
A forduló nyitómérkőzésén a címvédő Bayern München a Hamburghoz látogat, míg a továbbra sem túl fényesen teljesítő Schalke 04 az Eintracht Frankfurt vendége lesz. A gelsenkircheni együttesnél abban reménykednek, hogy a csapat spanyol sztárja, Raúl megismétli a Bajnokok Ligájában szerdán nyújtott remek teljesítményét, amikor kétszer is betalált az izraeli Hapoel Tel-Aviv kapujába a végül 3-1-re megnyert mérkőzésen.
   
A szebb napokat látott, egyelőre sereghajtó VfB Stuttgart a forduló vasárnapi záróösszecsapásán az újonc St. Pauli együttesét fogadja majd.

A 9. forduló programja:
   
Péntek:
Hamburger SV-Bayern München,
20:30
   
Szombat:
Eintracht Frankfurt-FC Schalke 04,
15:30
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen, 15:30
SC Freiburg-1. FC Kaiserslautern, 15:30
Hannover 96-1. FC Köln, 15:30
1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg, 15:30
   
Vasárnap:
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim,
15:30
Bayer Leverkusen-FSV Mainz 05, 17:30
VfB Stuttgart-FC St. Pauli, 17:30

OLDALTÖRÉS: Serie A

 

 

 

Serie A - Leszakadhatnak a Lazio üldözői - ELŐZETES

Hét forduló elteltével meglepetésre a Lazio vezeti az olasz labdarúgó-bajnokságot, és a hétvégi játéknapot követően nőhet a római Sasok előnye.

A fővárosiak vasárnap a Cagliarit fogadják és jelenlegi formájuk alapján szinte borítékolható a három pont megszerzése. Ezzel szemben a második helyen álló AC Milan hétfő este a negyedik Napoli otthonában lép pályára, míg a harmadik Internazionale Koman Vladimir csapatát, a Sampdoriát látja vendégül, azaz az üldözőknek sokkal nehezebb dolguk lesz.
   
"Egyelőre túl kevés telt el a bajnokságból ahhoz, hogy megmondjuk, hova is juthatunk el - nyilatkozta Giuseppe Biava, a Lazio védője. - Megpróbálunk tavasszal annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet."
   
Az előző fordulóban az AS Roma hazai pályán legyőzte a Genoát - a találkozón Rudolf Gergely pályafutása első Serie A-s gólját szerezte -, s úgy tűnt, a Farkasok kezdenek kilábalni a hullámvölgyből, ám kedden a Bajnokok Ligájában kikaptak otthon a Baseltől. Most a kiesőjelölt Parma otthonában lépnek pályára.
   
A Juventus a Bolognához látogat, míg a Vass Ádámot és Feczesin Róbertet foglalkoztató Brescia Leccében vendégeskedik.

A 8. forduló programja:
   

Szombat:
Fiorentina-Bari,
20:45
   
Vasárnap:
Parma-AS Roma,
12:30
Bologna-Juventus, 15:00
Chievo-Cesena, 15:00
Genoa-Catania, 15:00
Lazio-Cagliari, 15:00
Lecce-Brescia, 15:00
Udinese-Palermo, 15:00
Internazionale-Sampdoria, 20:45
   
Hétfő:
Napoli-AC Milan,
20:45

OLDALTÖRÉS: Primera División

Primera División - Kiscsapatokkal játszanak a nagyok - ELŐZETES

Primera División - Kiscsapatokkal játszanak a nagyok - ELŐZETES

Primera División - Kiscsapatokkal játszanak a nagyok - ELŐZETES

A hétközi, egyformán sikeres Bajnokok Ligája-szereplés után a hétvégi spanyol bajnoki fordulóban jóval könnyebbnek ígérkező fellépés vár a címvédő, harmadik FC Barcelonára és a trónkövetelő, pillanatnyilag éllovas Real Madridra egyaránt.

Mindkét gárda a Primera División 8. fordulójának szombati, első játéknapján lép pályára, méghozzá a nyitóprogramban. A katalánok elitalakulata 18 órától Pintér Ádám együttese, a 20 csapatos első osztály tabelláján jelenleg utolsó Zaragoza otthonában játszik azért, hogy mindhárom pontot begyűjtse. Rögtön utána, 20 órától - saját pályáján, a Santiago Bernabéu Stadionban - fogadja a Real Madrid a 16. helyen szerénykedő Racing Santandert. A Barca és a fővárosi együttes hívei - a koppenhágai, illetve a milánói rivális sima "földbe döngölése" után (a BL kedd-szerdai csoportkörében: Barcelona-Köbenhavn 2-0, Real Madrid-AC Milan 2-0) - okkal bizakodnak abban, hogy kedvenceik sokgólos vereséget mérnek e hétvégi ellenfeleikre. Ami persze azt is jelentené, hogy a blancók megőrzik első helyüket, egyszersmind minimális pontelőnyüket a 16 pontot gyűjtött Barcával szemben.
   
A jobb gólkülönbségének köszönhetően közéjük furakodó Villarreal ugyanakkor várhatóan csak roppant nehézségek árán lesz képes megőrizni pozícióját, mivel az Európa Liga címvédője, a 13 pontjával ötödik Atlético Madrid érkezik hozzá látogatóba. Ha a vendégek nyernek a vasárnapi programot záró mérkőzésen, ledolgozzák a jelenlegi "ezüstérmessel" szembeni ponthátrányukat.
   
A harmadik 16 pontos csapat, a Valencia a szezont közepesen kezdő Real Mallorcát fogadja, s jó esélye van rá, hogy győztesként hagyja el a játékteret a szombat késő esti bajnoki összecsapás zárultával. 
   
Az élvonal magyarjai közül Pintér Ádám, aki az előző fordulóban először volt kezdő a Zaragozában, nem játszhat a Barcelona ellen, mivel kiállították a Bilbao spanyol válogatott támadója, Fernando Llorente - amúgy véletlen - fejbe rúgásáért. Vadócz Krisztián csapata, a 18. helyen álló Osasuna hazai pályán a verhető, jelenleg a 14. pozíciót elfoglaló Málagával találkozik.     
    
A  8. forduló programja:
   
Szombat:
   
Real Zaragoza-FC Barcelona, 18:00
Real Madrid-Racing Santander, 20:00
Valencia-Real Mallorca, 22:00
   
Vasárnap:
  
Almería-Herculés, 17:00
Espanyol-Levante, 17:00
Getafe-Sporting Gijón, 17:00
Osasuna-Málaga, 17:00
Sevilla-Athletic Bilbao, 19:00
Villarreal-Atlético Madrid, 21:00
   
Hétfő:
   
Real Sociedad-Deportivo La Coruna, 21:00

 

A Primera División állása

OLDALTÖRÉS: Premier League

Premier League - Rooney nélkül tör első idegenbeli győzelmére az MU - ELŐZETES

Premier League - Rooney nélkül tör első idegenbeli győzelmére az MU - ELŐZETES

Premier League - Rooney nélkül tör első idegenbeli győzelmére az MU - ELŐZETES

 A távozási szándékát a héten bejelentő és bokasérüléssel bajlódó Wayne Rooney nélkül lép pályára vasárnap, a Stoke City otthonában a Manchester United labdarúgócsapata, amely négy döntetlen után első idegenbeli győzelmére hajt az angol labdarúgó-bajnokságban.

Sir Alex Ferguson vezetőedző azt mondta: nem szeretnék, ha a válogatott csatár körül kialakult helyzet sokáig rányomná a bélyegét a csapaton belüli hangulatra, ezért minél előbb meg akarják találni a megoldást.
   
"Ha továbbra is csak egy bizonyos játékosról beszélünk, vele kerülünk a lapok a címoldalára és körülötte forognak a gondolataink, akkor nem tudjuk rendesen végezni a munkánkat" - fogalmazott a skót mester.
   
Rooney mellett Ryan Giggs sérülése is gondot okozhat Fergusonnak a kezdő tizenegy összeállításánál. A Stoke 2008-ban tért vissza a Premier League-be, s azóta a két együttes egymás elleni bajnoki ütközeteit kivétel nélkül az MU nyerte, most azonban nem lesz egyszerű dolga, a hazaiak ugyanis remekül kezdték az idényt, és nyolc forduló után a kilencedik helyen állnak.
   
A címvédő és éllovas Chelsea a Wolverhampton Wandererst fogadja szombaton, s borítékolhatóan sorozatban ötödik hazai sikerét aratja majd, míg a kilencedik kör rangadóját Manchesterben rendezik, ahol a második helyen álló City a harmadik Arsenalt látja vendégül.
   
Az utolsó előtti helyen szerénykedő FC Liverpool a Blackburn Rovers-szel csap össze, s ha ezúttal sem nyer, könnyen sereghajtóvá válhat. A Fulham magyar játékosa, Gera Zoltán volt klubja, a West Bromwich Albion ellen léphet pályára, míg a kapus Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton a Wigan vendégeként szerepel a hétvégén.
    
A 9. forduló programja:
   
Szombat:
   
Tottenham Hotspur-Everton, 13:45
Birmingham City-Blackpool, 16:00
Chelsea-Wolverhampton Wanderers, 16:00
Sunderland-Aston Villa, 16:00
West Bromwich Albion-Fulham, 16:00
Wigan Athletic-Bolton Wanderers, 16:00
West Ham United-Newcastle United, 18:30 
   
Vasárnap:
   
Stoke City-Manchester United, 14:30
FC Liverpool-Blackburn Rovers, 16:00 
Manchester City-Arsenal, 17:00

 

A Premier League állása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!