Sport

2010.10.10. 18:51

Kivetítőn a zártkapus Újpest-Haladás

Kivetítőt biztosít a szurkolóknak Wintermantel Zsolt, Újpest megválasztott polgármestere a jövő pénteki Újpest FC-Szombathelyi Haladás mérkőzésre, amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága elutasítja a pályabezárással sújtott újpesti klub fellebbezését.

MTI

Az MLSZ fegyelmi testülete a szeptember 11-i Újpest-Ferencváros rangadón tapasztalt rendbontások miatt marasztalta el a rendező klubot és a vendégegyesületet is. A mékőzés második félideje a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot, mert a vendégdrukkerek beszakították a menekülőkaput, és megkíséreltek a pályára behatolni.

A botrányok miatt az fb két zártkapus mérkőzésre, valamint egymillió forintra büntette az Újpestet, a Ferencváros pedig szintén egymilliós bírságot kapott. Az első zártkapus mérkőzésén - a Szolnok ellen - már túl van az Újpest, a második jövő pénteken lenne, de a klub fellebbezett a stadionbetiltás miatt.
   
A polgármester az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében többek között így fogalmaz:
   
"A szurkolók kizárása soha vissza nem adható élménytől fosztja meg a csapatukra kíváncsi, lelkes drukkereket, továbbá egy biztos és komoly bevételtől fosztja meg az amúgy is forráshiánnyal küzdő sportklubokat.
   
Az sajnos kétségtelen tény, hogy egyes, magukat szurkolónak álcázó elemek viselkedése tűrhetetlen, de erre az biztosan nem megoldás, ha a többi, tisztességes embertől elvesszük a futballpályán drukkolás örömét. Ez nem megoldás, hanem kudarc. Éppen olyan, mintha a gyorshajtók és ittas vezetők miatt betiltanák az autóvezetést.
   
A rendet és közbiztonságot mindig mindenütt garantálni kell, ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a rend és közbiztonság fenntartása ez esetben az MLSZ és a Rendőrség feladata."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!