Sport

2010.11.12. 15:15

ELŐZETES - Megyei III. osztály: lagziba mennek a szakonyfaluiak, szombat esti láz Gersekaráton

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában a második Gencsapáti a harmadik Herénnyel meccsel. A Déli-régióban véget ért az őszi szezon, hétvégén a hatodik fordulóból elmaradt Gersekarát-Zanat találkozót pótolják. A hazaiak a negyedik, a vendégek a második helyen állnak a tabellán. A Körmendi-csoportban a listavezető Szakonyfalu a harmadik Pankasszal mérkőzik. A Sárvári-csoportban befejeződött az őszi idény.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

SZOMBATHELYI-CSOPORT, NYUGAT

GENCSAPÁTI - ARBORÉTUM-HERÉNY (VASÁRNAP, 13.00)

- Mint mindig, most is a győzelem a célunk - mondta Vidos Attila, a hazai csapat edőpje. - Ha teljes a keretünk, akkor nincs probléma, a győzelem az elvárás. Itthon egyedül a Vassuránytól kaptunk ki, de azon a meccsen sajnos több hiányzónk is volt. Ha mindenki játszik, nagyon erősek tudunk lenni. Sajnos sokszor az utolsó pillanatban derül ki, hogy ki az, aki hiányzik, mert például van rendőr és tűzoltó is a csapatban, ha behívják őket, akkor nyilván nem tudunk mit tenni. Jó meccset várok, győzelem esetén már biztos lenne az őszi dobogós helyünk.

- Mindenképpen szeretnénk megelőzni a táblázaton a gencsieket, ehhez viszont nyernünk kell - fogalmazott Simon Zoltán, az Arborétum-Herény vezetőedzője. - Láttam őket néhányszor játszani, tudom, hogy jól és nem mellékesen roppant szervezetten futballoznak. Miután szomszédvári rangadóról beszélünk, így a játékosokat nem kell motiválnom, hiszen vasárnap igazán meg akarják mutatni, hogy mit is tudnak. Tomor Balázs sérült.

 

A 14. forduló műsora. November 14., vasárnap, 13.00:  Vasasszonyfa-Bozsok, Gencsapáti-Arborétum, Acsád-Meszlen-Vát, Kőszeghegyalja-Vasszilvágy, Cák-Bucsu, Csepreg-Horvátzsidány, Nemesbőd-Perenye.

 


SZOMBATELYI-CSOPORT, DÉL

GERSEKARÁT-ZANAT (VASÁRNAP, 13.00)

- Nyerni szeretnénk a zanatiak ellen, de sajnos rengeteg sérülés nehezíti dolgunkat - jelezte Németh Gyula, a Gersekarát edzője. - Szinte a kapusposzttól a középcsatárig bezárólag vannak sérültjeink. Nem számíthatok kapusunkra, Tóthra, meghatározó középpályásunkra Kovácsra, valamint támadónkra, Catomióra sem. A zanatiak előkelő helyet foglalnak el a tabellán, jól megy nekik, fiatalokból álló csapatuk ezúttal esélyesebb nálunk.Ráadásul ott van az a bizonyos "szombat esti láz" rizikófaktor, ahogy hallom buli lesz holnap a faluban, így még nehezebb megmondani kikre számíthatok vasárnap.

- Bár fiatal a csapatunk, rendelkezünk már annyi rutinnal, hogy bárki ellen a győzelem igényével lépjünk pályára - mondta a Zanat mestere, Kulcsár Ferenc. - Nem lesz egyszerű dolgunk Gersekaráton, hiszen nagyon jó, rutinos együttes ellen kell bizonyítanunk. Az egy pont nem lenne rossz, ezzel csak az a baj, hogy ritkán játszunk ikszes meccseket, vagy kikapunk, vagy nyerünk - nincs középút. Úgyhogy remélem nem térünk haza pont, pontok nélkül. Szalai sérült.

A 6. fordulóból pótolják. November 14., vasárnap 13.00: Gersekarát-Zanat.

 

KÖRMENDI-CSOPORT

SZAKONYFALU - MI-KOOP PANKASZ (SZOMBAT, 11.00)

- Teljes kerettel állunk ki, úgy néz ki, senki sem fog hiányozni - mondta Németh Zsolt, a hazaiak edzője. - Mindenképpen győzni szeretnénk, már tizenhárom meccs óta veretlenek vagyunk, mindössze egyetlen döntetlenünk volt, ezt leszámítva százszázalékos a csapat teljesítménye. Célunk a bajnokság megnyerése és a feljutás. Sok meccs van még hátra, jó lenne holnap is győznünk. Igaz, akár egy döntetlen is elfogadható lenne, de szeretnénk megtartani győzelmi sorozatunkat. A mérkőzés után a csapat lakodalomba megy, ezért is kezdődik korábban a meccs, már 11 órakor útjára indul a labda.

- Legnagyobb gondunk a sok hiányzó - kezdte mondandóját Sebők Csaba, a pankasziak edzője. - Jó, ha ki tudunk állni, sokan munka miatt nem tudnak játszani holnap. Két sérültünk van, Kálovics Zsolt már régóta nem játszik, most azonban Horváth László is maródi. Öt meccs óta tartó győzelmi szériánk van, jó lenne megtartani. A Szakonyfalu kiemelkedik a csoportból, bizonytalan a csapatunk összetétele, ez probléma lehet, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Megpróbálunk mindent, hiszen mindig a győzelem az elsődleges célunk. Ha teljes lesz a keretünk, akkor biztosan szoros, jó meccset vívunk. A döntetlen is jó eredmény, de mindent megteszünk a győzelemért.

A 14. forduló műsora. November 13., szombat, 11.00: Szakonyfalu-Pankasz. 14., vasárnap 11.00: Nagykölked-Magyarlak. 13.00: Szalafő-Szőce, Kondorfa-Egyházashollós. 13.30: Katafa-Ivánc, Máriaújfalu-Gasztony.

             A bajnokság állása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!