Sport

2010.11.26. 10:41

Európai topligák: Barcelona-Real Madrid, Komanék a Milan ellen

Az európai topbajnokságok közül a legnagyobb rangadót Spanyolországban rendezik: hétfő este kilenc órakor az El Clasicón a Barcelona a Real Madridot fogadja. Olaszországban Koman Vladimir együttese, a Sampdoria az AC Milan együttesét látja vendégül. Németországban a Bayern München az Eintracht Frankfurt ellen meccsel, míg Angliában a Tottenham-Liverpool összecsapása ígérkezik igazi csemegének.

MTI

Primera División - Titánok harca: Barcelona-Real Madrid hétfőn - ELŐZETES

A spanyol bajnokság 13. fordulójában rendezik meg a labdarúgás történetének egyik legnagyobb rangadóját, a két ősi rivális sztárklub, a Barcelona és a Real Madrid csatáját. A mérkőzésre hétfő este kerül sor.

Már a két csapat legutóbbi csatáját is úgy harangozták be, hogy minden idők egyik legnagyobb mérkőzése következik, ugyanis akkor mindkét alakulat pontrekorddal várta az összecsapást. Most úgy tűnik, tovább kell fokozni a jelzőket, hiszen a katalánok és a fővárosiak is elképesztő formában futballoztak az elmúlt hetekben.

A két együttest egyetlen pont választja el egymástól a tabella első két helyén, egyelőre a Real Madrid van az élen. Mindkét gárda egyaránt 33-szor volt eredményes a bajnokságban, a Real csak hat gólt kapott, a Barca nyolcat.

Az összecsapáson találkozik egymással a jelenlegi két legjobb formában lévő játékos is, két Aranylabdás, azaz az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo. Előbbi 16 mérkőzésen lépett pályára és 20-szor volt eredményes, míg utóbbi 19 találkozón 18 gólt lőtt.

Összességében a 212. klasszikusra (El Clásico) kerül sor, az eddigieken 94 Real-siker született, 86-szor a Barcelona hagyta el győztesen a pályán, míg 31-szer döntetlenre végeztek a csapatok. Ugyanakkor a Real legutóbb 2008 májusában győzött nagy riválisa ellen, azóta négy katalán siker született.

"A mostani Real Madrid teljesen más, mint a korábbi, remek formában vagyunk, és úgy érzem, meg is nyerjük a találkozót" - mondta Ronaldo.

Hasonlóképpen nyilatkozott a Reálról Xavi, a Barca világbajnok spanyol középpályása is, igaz, szerinte a hazai pálya olyan előnyt jelent majd csapatának, amely miatt ők nyerik meg a rangadót.

Az El Clásico előtt szombaton és vasárnap kerül sor a többi mérkőzésre, Vadócz Krisztián Osasunája az Athletic Bilbao otthonában lép pályára, míg a Pintér Ádámot foglalkoztató Real Zaragoza a Villarealt látja vendégül.
   
A 13. forduló programja:
   
Szombat:
   
Real Zaragoza-Villarreal 18:00  
Sevilla-Getafe 20:00
Atlético Madrid-Espanyol 22:00
   
Vasárnap:
   
Herculés-Levante
17:00   
Real Mallorca-Málaga 17:00   
Racing Santander-Deportivo La Coruna 17:00   
Sporting Gijón-Real Sociedad 17:00   
Athletic Bilbao-Osasuna 19:00   
Valencia-Almería 21:00
   
Hétfő:
   
FC Barcelona-Real Madrid 21:00

OLDALTÖRÉS: Bundesliga

Bundesliga - Az első az utolsó ellen - ELŐZETES

Bundesliga - Az első az utolsó ellen - ELŐZETES

Bundesliga - Az első az utolsó ellen - ELŐZETES

Az éllovas Borussia Dortmund - Hajnal Tamás csapata - az utolsó helyezett Mönchengladbachot fogadja a német labdarúgó Bundesliga hét végi fordulójában.

A 14. kör nyitó mérkőzésén a Szalai Ádámmal felálló Mainz a középmezőnyhöz tartozó Nürnberggel találkozik hazai pályán, így tarthatja a lépést a Dortmunddal. A harmadik Leverkusen ugyanakkor idegenben lép pályára az ötödik Hoffenheim ellen - ez a párosítás nevezhető a forduló rangadójának.

A címvédő Bayern München az előtte álló Frankfurt hazai legyőzésével folytathatja a felzárkózást, s az eredmények számára szerencsés alakulása esetén a nyolcadikról a negyedik helyre léphet előre.  
   
A 14. forduló programja:

Péntek:

FSV Mainz 05-1. FC Nürnberg 20:30 
   
Szombat:
 
Bayern München-Eintracht Frankfurt 15:30    
Hamburger SV-VfB Stuttgart 15:30   
1899 Hoffenheim-Bayer Leverkusen 15:30 
Hannover 96-SC Freiburg 15:30   
1. FC Kaiserslautern-FC Schalke 04 15:30   
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 18:30 
   
Vasárnap:
 
Werder Bremen-FC St. Pauli 15:30     
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 17:30

OLDALTÖRÉS: Premier League


Premier League - Newcastle-ben kell javítania a Chelsea-nek - ELŐZETES


Premier League - Newcastle-ben kell javítania a Chelsea-nek - ELŐZETES


Premier League - Newcastle-ben kell javítania a Chelsea-nek - ELŐZETES

Újabb nehéz feladat vár a címvédő Chelsea-re az angol labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a hétvégi fordulóban Kádár Tamás csapatához, a Newcastle United otthonába látogat.

A londoni alakulat legutóbbi két mérkőzését elveszítette, előbb a Sunderland győzött 3-0-ra a Stamford Bridge-en, majd következett a Birmingham City otthonában elvszenvedett 1-0-ás vereség. Úgy tűnik tehát, a Kékek nem tudják elviselni, hogy a középpálya motorja és esze, azaz a ghánai Michael Essien és az angol válogatott Frank Lampard, valamint a védelem oszlopa, azaz John Terry is hiányzik sérülés miatt. A Newcastle ráadásul kiverte a Ligakupából  a Chelsea-t.
   
A Chelsea vasárnapi találkozóját egy rangadó, a Tottenham Hotspur és a Liverpool csatája követi majd. A két csapat jelenlegi formáját tekintve egyértelműen a vendéglátó londoniak az összecsapás esélyesei.
   
Nem lenne meglepő, ha a fordulót követően már a Blackburn Roverst fogadó Manchester United állna a tabella élén. A Vörös Ördögök továbbra is veretlenek még ebben a szezonban, ráadásul hosszú kihagyást követően visszatért az együttesbe Wayne Rooney. A támadó rögtön meg is hálálta a bizalmat, miután győztes gólt lőtt - 11-esből - szerdán a Glasgow Rangers elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson.
   
Az Arsenal ezúttal az Aston Villához látogat, az Ágyúsok a múlt héten hazai környezetben veszítették el a Tottenham Hotspur elleni városi rangadót, és ezzel elszalasztották az esélyt, hogy a tabella élére ugorjanak.
   
Gera Zoltán csapata, a Fulham, a Birmingham Cityt fogadja.

A 15. forduló programja:
   
Szombat:

Aston Villa-Arsenal
13:45   
Bolton Wanderers-Blackpool 16:00   
Everton-West Bromwich Albion 16:00   
Fulham-Birmingham City 16:00
Manchester United-Blackburn Rovers 16:00   
Stoke City-Manchester City 16:00   
West Ham United-Wigan Athletic 16:00   
Wolverhampton Wanderers-Sunderland 16:00
   
Vasárnap:
 
Newcastle United-Chelsea 14:30  
Tottenham Hotspur-FC Liverpool 17:00

 

OLDALTÖRÉS: Serie A

Serie A - Komanékhoz utazik a Milan - ELŐZETES

Serie A - Komanékhoz utazik a Milan - ELŐZETES

Serie A - Komanékhoz utazik a Milan - ELŐZETES

A Sampdoria-AC Milan találkozó ígérkezik a legérdekesebb találkozónak az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 14. fordulójában.

A rangadót magyar szempontból csak különlegessebbé teszi, hogy a hazaiaknál minden bizonnyal kezdőként lép majd pályára Koman Vladimir, a magyar válogatott fiatal középpályása. Komanéknak nagyon nehéz dolguk lesz szombaton este, s leginkább a piros-feketék svéd sztárjának, Zlatan Ibrahimovicnak a semlegesítésére kell megoldást találniuk, hogy esélyük legyen a pontszerzésre.
   
A szezon elején nagyon hullámzóan teljesítő Milan az utóbbi hetekben megbízhatóan hozza a meccseit a bajnokságban, szerdán ráadásul a Bajnokok Ligájában is győzött, s biztosította helyét a nyolcaddöntőben, így kiváló hangulatban utazhat Genovába, ahol ugyanakkor egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga.
   
A hétvégén a címvédő, s a szezon eddigi részében kifejezetten halványan játszó Internazionale legjobb formában lévő futballistája, a kameruni Samuel Eto'o nélkül lép pályára a Parma ellen. Rafael Benítez hatodik helyen szerénykedő csapatának ugyanakkor a gólerős csatár nélkül is győznie kel, mert hátránya már így is óriási, 9 pont a városi riválissal szemben.
   
A fordulóban a második Lazio a Cataniát, a negyedik Juventus pedig a Fiorentinát fogadja, míg a harmadik Napoli az Udineséhez utazik.

Vasárnap "magyar rangadót" is rendeznek: Rudolf Gergely együttese, a Genoa Vass Ádám és Feczesin Róbert csapatához, a Bresciához látogat, s valószínűleg előbbi kettő pályára is léphet majd a találkozón.
   
A 14. forduló programja:
   
Szombat:

Sampdoria-AC Milan
18:00   
Juventus-Fiorentina 20:45
   
Vasárnap:
 
Internazionale-Parma 12:45   
Bari-Cesena 15:00   
Bologna-Chievo 15:00   
Brescia-Genoa 15:00   
Cagliari-Lecce 15:00   
Lazio-Catania 15:00   
Udinese-Napoli 15:00   
Palermo-AS Roma 20:45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!