Sport

2010.11.30. 10:45

Labdarúgó ligakupa: a Lombard-Pápához utazik a Haladás

Ligakupa-mérkőzésen a Haladás NB I-es labdarúgó-csapata szerdán, 13 órás kezdéssel a Pápa vendégeként műfüves pályán folytatja a sorozatot.

Tóth Gábor

A Haladás az idén már a harmadik alkalommal fut össze a Pápával. Szombathelyen, Ligakupa-meccsen a zöld-fehérek nyertek 2-1-re, ám Pápán, bajnokin, a Lombard 5-1-es csapást mért a vasiakra.

- Van tétje a mérkőzésnek, amennyiben ugyanis nyerünk, úgy nagy valószínűséggel továbbjutunk a csoportunkból - kezdte az esélylatolgatást Aczél Zoltán, a Haladás trénere. - Továbbá azért is komolyan vesszük a találkozót, mert a Pápával játszunk, vagyis presztízsmeccsről van szó. Ugyanakkor arra is gondolnunk kell, hogy ha az időjárás engedi, akkor szombaton még egy ZTE elleni idegenbeli bajnoki vár ránk, ezért a kulcsembereket pihentetni fogom. Elég kemény munkát végeztünk az elmúlt hetekben, ráadásul a Szolnok elleni hajtás, a mély talaj sokat kivett néhény focistámból. Pápán azoknak adok bizonyítási lehetőséget, aki eddig kevesebbet játszottak, illetve fiatal labdarúgókat küldök pályára.

A várható kezdőcsapat: Mursits - Csontos, Lengyel, Nagy Z., Devecseri - Rácz, Rajos, Iszlai, Lattenstein - Simon A., Czafit. 
 
Aczél Zoltán a múlt héten elküldött Nemanja Obricsról is szót ejtett.

- Játékospárti edzőnek vallom magam, eddig minden futballistámal megtaláltam a közös hangot, Obriccsal viszont nem sikerült - árulta el Aczél Zoltán. - Pedig bíztam benne, hogy segítségünkre lesz, hiszen jól emlékeztem arra, hogy korábban a Kaposvár mezében remekül futballozott. Ám nem tudott felpörögni, jelen pillantban fizikálisan talán a megye II. szintéjét üti meg, és mentálisan sincs a topon. Nem voltam elégedett az edzésmunkájával és a hozzáállásval sem. Néhány hete már leültem vele beszélgetni, próbáltam keményebb munkára fogni, ám a helyzet nem javult, így nem volt más választásom, kiraktam a keretből. A szerződésbontással a vezetőség minden tagja egyetértett, és az öltözőben sem hullajtott könnyeket érte senki.

A Ligakupa C-csoportjának eddigi mérkőzései: Haladás-Pápa 2-1, FTC-Haladás 0-0, Pápa-FTC 0-0. A csoport állása: 1. Haladás 4 pont, 2., FTC 2, 3. Pápa 1.
További mérkőzések
: Haladás-FTC (december 14.), FTC-Pápa (december 8.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!