Sport

2010.11.05. 15:45

Magyarok csatája a Bundesligában: Király Gábor Stieber Zoltán ellen

Vasi rangadó rendeznek a Bundesliga II-ben: a szombathelyi születésű Király Gábor a sárvári Stieber Zoltánnal néz farkasszemet. Másként fogalmazva: 1860 München-Alemannia Aachen összecsapást rendeznek vasárnap délután fél kettőkor Németországban.

Pum András

Vasárnap délután fél kettőkor az Bundesliga II. nyolcadik helyén álló 1860 München a kilencedik Alemannia Aachent fogadja - a két együttes az eddig lejátszott tíz forduló alatt egyaránt 16 pontot gyűjtött. Önmagában ez a párosítás nem igazán hozza lázba a vasi futballdrukkereket, de ha hozzátesszük, hogy a müncheni kaput a magyar válogatott portása, Király Gábor védi, míg aacheni színekben a sárvári Stieber Zoltán lép pályára - már mindjárt érdekesebb az összecsapás. 

- Hozzánk hasonlóan az aacheniek is zsinórban hét meccs óta veretlenek, így tényleg szinte két, azonos formát mutató csapat csap össze vasárnap - vélekedett Király Gábor, az 1860 München kapusa. - Azt tudjuk, hogy stabil, agresszívan és jól futballozó gárda lesz az ellenfelünk, melynek valamennyi játékosát jól ismerjük. Jómagam is hétről-hétre figyelemmel kísérem a többi együttest, így amúgyis tisztában vagyok az aacheni focisták képességeivel. Na de, hogy Stieber Zolitól is szót ejtsek...Gyors futballista, aki egy az egyben bárkit képes megverni - ezen kívül a kétségkívül kiváló bal lába mellett a jobbat sem csak támaszkodásra használja. Sőt...Remekül ad be, ráadásul a belőtt labdáinak szeme van. A kezdeti nehézségek után hamar beilleszkedett az Aachenbe, hétről-hétre jól játszik, gólokat készít elő és ő maga is gyakran betalál. Szóval jó lesz odafigyelnem rá...Bár gyakran beszélünk telefonon, ezen a héten nem értekeztünk - ugye erre manapság különösen odafigyelnek a játékosok, nehogy bármi gyanú is vetüljön egy-egy meccsre. Úgyhogy maximum közvetlenül a találkozó előtt, már a stadionban váltunk szót egymással, és persze a lefújás után is biztosan összefutunk. Az, hogy lesz-e mezcsere, nem tudom, ez majd spontán jön.

 - Abban biztos vagyok, hogy nagyon szoros meccset vívunk a müncheniekkel, és bár győzelemre törünk, szerintem senki sem mondana egyetlen rossz szót sem, ha csak egy pontot hoznánk el Király Gabiéktól - vélekedett Stieber Zoltán, az Aachen támadója. - Bár nincs túl közel München, nem maradunk szurkolói támogatás nélkül, jónéhányan elkísérnek bennünk. Bochumba például háromezer aacheni szurkoló utazott el utánunk - igaz az csupán körülbelül két és fél órányi autóútra van tőlünk. A nagyobb távolságok esetén egyébként - ilyen München is - a csapat egy nappal korábban útra kel, a szombat éjszakát már Bajorországban töltjük. Ami Király Gabit illeti: nem csak a pályán kívül, hanem a pályán is nyugodt ember, rutinos, remek kapus, aki nem véletlenül húzott le ennyi időt Németországban és Angliában. Szóval nehéz túljárni az eszén, de remélem ha szemtől-szembe kerülök vele, betalálok.  Sajnos ezúttal nem lehetek tekintettel a barátságunkra... Jó formában vagyok, az utóbbi hat meccsen csak egyszer nem játszottam végig a kilencven percet. Az edzőm nem csak a meccseken, hanem edzéseken is dicsér, ha mondjuk csak jól védekezek, akkor is szól. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy kirobbanthatatlan vagyok a csapatból, egyszerűen érzem a bizalmat, ha a mostani formámat tartom, nincs félnivalóm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!