Sport

2010.11.09. 15:32

Őri Gábor, a kőszegiek edzője: a fejemet követelik, de ez természetes

Nem megy a kőszegi együttesnek az NB III-ban: az alpokaljaiak az eddig eltelt 12 fordulóban mindössze egy győzelmet arattak, és tizenegy vereséget számlálnak - ezzel az utolsó helyet foglalják el a Bakony-csoport tabelláján. A csapat játékos-edzője, Őri Gábor a télen átgondolja, érdemes-e folytatni a munkát.

Pum András

Nagy volt az öröm a nyáron Kőszegen: a határmenti város csapata évről-évre feljebb lépdelve ugyanis feljutott az NB III-ba - az utolsó sorsdöntő meccsre, Táplánszentkeresztre még egy kisebb fúvószenekar is elkísérte a csapatot. Azóta nagyot változott a világ: a drukkerek egy része a sikertelenség hatására elfordult a csapattól. A kőszegiek egyetlen győzelmüket még augusztus 29-én, a Balatonfüred ellen szerezték.

- Tény, a 12 forduló alatt megszerzett három pontnál azért többet reméltünk - számításom szerint most legalább kilenc pontunknak kellene lennie - mondta Őri Gábor, a Kőszeg játékos-edzője. - A Badacsonytomaj-Tapolca ellen itthon nyernünk kellett volna, és bár az 5:0-s vereség tükrében furcsán hangzik, de múlt vasárnap a Várpalotát is legyőzhettük volna. Ez ugye hat pont, így a meglévő hárommal együtt kilenc lenne - ezzel pedig három hellyel előbbre is állhatnánk. Mindenesetre három meccs hátra van, hétvégén megyünk Bükre, onnan jó lenne egy pontot elhozni. Aztán fogadjuk a Celldömölköt és a Répcelakot, erre a két meccsre hat pontot kalkulálunk - összesen tehát nagyjából hét egységgel számolunk. Nyilván ez lenne az optimális, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Úgy érzem egyébként, hogy több van a csapatban annál, amit eddig nyújtott - bár gyorsan hozzáteszem: roppant erős a Bakony-csoport mezőnye. Ugyanakkor most is azt mondom: négy-öt csapatot meg lehetne előzni. Ehhez elsősorban bátrabban kellene futballoznunk, emellett taktikailag és fejben is muszáj erősödnie a csapatnak. A sikertelenség természetesen rányomja bélyegét az edzésekre, a Várpalota elleni vereség óta nyomasztó a hangulat az öltözőben. Ki tudja, egy győzelemtől talán oldódna a görcs. Nem hallgathatom el, hogy a nyári erősítések sem sikerültek, pénz hiányában nem tudtunk meghatározó játékosokat szerződtetni.

- Akadnak a városban olyanok, akik a fejemet követelik - de ebben a helyzetben ez teljesen természetes - folytatta Őri Gábor. - Mindenesetre ez a pár meccs még lemegy, aztán beszélek a vezetőkkel a folytatásról. Ami a játékoskeretet illeti: talán sikerül visszacsábítanunk Ausztriából Szolyák Tibort, vele feltétlenül erősödnénk. Én továbbra is bízom a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!