Sport

2010.12.29. 09:40

Egy favellában karácsonyozott Adriano

Abban a riói favellában töltötte karácsonyi szabadsága nagy részét Adriano, az AS Roma brazil labdarúgója, amelyben felnőtt és amely katonai, illetve rendőrségi ellenőrzés alatt áll november vége óta.

MTI

Az O Dia című helyi napilap beszámolója szerint a csatár egy hete olyan programot indított be a Rio de Janeiro északi részében található szegénynegyedben, Vila Cruzeiróban, amely kétezer fiatalt igyekszik bevonni a rendszeres sportolásba.

A városrészben egy ideje az "átlagosnál" is bizonytalanabb a helyzet. A rendőrség november 25-én páncélozott járművekkel vonult be a területre, hogy az ott rejtőző drogkereskedőket felkutassa.

Rio illetékes hatóságai 2008-ban kezdtek nagy szabású akciósorozatba, hogy a 2014-es labdarúgó-világbajnokságig helyreállítsák, majd a 2016-os olimpiáig mindenképpen fenntartsák a rendet az ország egyik legerőszakosabb államában. 

"Nem a projekt miatt mentem Vila Cruzeiróba - nyilatkozott Adriano. - Mindig oda megyek, amikor csak tehetem. Most is legalább négy napot töltöttem ott."
 

A támadó kérdésre reagálva egyúttal tagadta, hogy a Sao Pauló-i Corinthianstól bárki is megkereste volna őt szerződtetési szándékkal.    

"Csak Ronaldo hívott fel, amikor megérkeztem Brazíliába."

A hazatéréséről szóló feltételezés azt követően erősödött fel újfent, hogy az utóbbi időben több mérkőzésen sem jutott játéklehetőséghez.  Mellőzését részben sérülésével magyarázták, de tartós formahanyatlása állhat inkább a háttérben. Ami tény: az idén neki szavazták meg az úgynevezett Arany Kuka-díjat, amelyet az a játékos kap meg minden esztendőben, aki a legkiábrándítóbb teljesítményt nyújtja az olasz bajnokságban. A brazil támadó immár harmadik alkalommal "érdemelte ki" a Rai Radio 2 díját. A hallgatók 2006-ban és 2007-ben - még az Inter játékosaként - látták őt az itáliai pontvadászat legrosszabbjának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!