Sport

2010.12.03. 14:50

Európai topligák: Schalke-Bayern, Liverpool-Aston Villa, Lazio-Inter, Real Madrid-Valencia rangadók

Az európai topbajnokságok közül Németországban a gyengélkedő Schalke a Bayern Münchent fogadja, míg Angliában a Liverpool-Aston Villa párharc ígérkezik izgalmas csatának. Spanyolországban Real Madrid a Valencia ellen feledtetheti a Barcelona elleni 5:0-s vereséget. Itáliában a második Lazio otthonában számíthat kemény ellenállásra a bajnoki címvédő Internazionale.

MTI

A gyengélkedő Schalke fogadja a címvédőt - ELŐZETES

A címvédő Bayern München a szezon eddigi részében nagyon gyengén teljesítő, jelenleg is a kiesés elkerüléséért harcoló Schalke 04 vendége lesz a német labdarúgó Bundesliga hétvégi, 15. fordulójában.

A Bajnokok Ligájában már a 16 közé jutott csapatok szombati mérkőzésének esélyese a bajor együttes, igaz, Louis van Gaal tanítványai az eddigi hat idegenbeli összecsapásukból csupán egyet tudtak megnyerni. A spanyol Raúllal és a holland világbajnoki ezüstérmes Klaas-Jan Huntelaarral felálló gelsenkirchenieknek ezzel együtt meglehetősen nehéz dolguk lesz az elmúlt fordulókban egyre feljebb kapaszkodó müncheniekkel szemben.    
   
A Hajnal Tamást is foglalkoztató, listavezető Borussia Dortmund a forduló vasárnapi zárómérkőzésén Nürnbergben vendégeskedik, míg a legfőbb üldöző, a Szalai Ádámmal felálló, jelenleg második Mainz szombaton Frankfurtban lép pályára, s a papírforma szerint sem a Dortmundnak, sem a Mainznak nem okozhat gondot a középmezőnyben álló ellenfél legyőzése.
   
A kieső helyeket elfoglaló, onnan elkerülni vágyó Kölnre és Mönchengladbachra viszont egyaránt nehéz találkozók várnak. Előbbi a harmadik helyezett Leverkusen vendége lesz, míg utóbbi a negyedik Hannover együttesét fogadja. A várakozásoktól jócskán elmaradó, szebb napokat látott Stuttgart a hatodik Hoffenheimet látja vendégül, s igyekszik feljebb kerülni a 17. helyről.
    
A 15. forduló programja:

Péntek:

FC St. Pauli-1. FC Kaiserslautern, 20:30
   
Szombat:

VfB Stuttgart-1899 Hoffenheim, 15:30
VfL Wolfsburg-Werder Bremen, 15:30
Eintracht Frankfurt-FSV Mainz 05, 15:30
Borussia Mönchengladbach-Hannover 96, 15:30
SC Freiburg-Hamburger SV, 15:30
FC Schalke 04-Bayern München, 18:30
   
Vasárnap:

Bayer Leverkusen-1. FC Köln, 15:30
1. FC Nürnberg-Borussia Dortmund, 17:30

OLDALTÖRÉS: Premier League


Geráék az Emirates Stadionba látogatnak - ELŐZETES


Geráék az Emirates Stadionba látogatnak - ELŐZETES


Geráék az Emirates Stadionba látogatnak - ELŐZETES

Komoly erőpróba vár Gera Zoltán csapatára, a Fulhamra az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, ugyanis a városi rivális Arsenal otthonában lép pályára.

A magyar válogatott csapatkapitánya és együttese meg sem közelíti az elmúlt idényben mutatott formáját, így csak a tabella 17. helyen szerénykedik, ezzel szemben az Ágyúsok harmadikként várják az összecsapást, hátrányuk pedig mindössze két pont a listavezető Manchester Uniteddel szemben, így egyértelmű esélyesei az Emirates Stadionban sorra kerülő találkozónak.
   
A Blackpool otthonában várhatóan újabb kemény, "havasi csata" vár a Manchester Unitedre, amely kedden a Ligakupában 4-0-ra kikapott a West Ham United vendégeként, ezzel pedig elveszítette szezonbeli veretlenségét. A Vörös Ördögöknek minden bizonnyal ismét meg kell majd küzdeniük a fagyos talajjal, amely általában inkább a védekező csapatnak kedvez.
   
Az elmúlt hetekben botladozó Chelsea hazai környezetben az Everton ellen térhet vissza a győzelem útjára, míg a Liverpool hétfőn a forduló zárómérkőzésén az Aston Villát fogadja. Kádár Tamás csapata, azaz a Newcastle United ezúttal a West Bromwich Albion vendége lesz.
 
A 16. forduló programja:
   
Szombat:

Arsenal-Fulham, 16:00
Birmingham City-Tottenham Hotspur, 16:00
Blackburn Rovers-Wolverhampton Wanderers, 16:00
Chelsea-Everton, 16:00
Manchester City-Bolton Wanderers, 16:00
Wigan Athletic-Stoke City, 16:00
Blackpool-Manchester United, 18:30
   
Vasárnap:

West Bromwich Albion-Newcastle United, 14:30
Sunderland-West Ham United, 17:00
   
Hétfő:

FC Liverpool-Aston Villa, 21:00

OLDALTÖRÉS: Primera División


A Valencia ellen javíthat a Real - ELŐZETES


A Valencia ellen javíthat a Real - ELŐZETES


A Valencia ellen javíthat a Real - ELŐZETES

Hétfőn a Barcelonától elszenvedett kínos, ötgólos vereséget követően újabb komoly teszt elé néz a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a 14. fordulóban a Valencia látogat a Santiago Bernabeu Stadionba.

A fővárosi alakulat ráadásul több játékosát elvesztette az ősi rivális ellen, így José Mourinho vezetőedzőnek gyakorlatilag a teljes védelmet ki kell cserélnie, miután Sergio Ramos brutális szabálytalansága miatt piros lapot kapott, míg Pepe és Ricardo Carvalho az ötödik sárgáját gyűjtötte be az El Clásicón, ezzel pedig automatikusan "kipontozódott" egy összecsapásra. A portugál tréner gondjait csak növeli, hogy körülbelül két hónapig nem számíthat Gonzalo Higuaínra, az argentin válogatott támadó ugyanis porckorongsérvvel küszködik.
   
"Fel kell állnunk a padlóról, nem sajnáltathatjuk magunkat, hiszen egy rendkívül fontos mérkőzés következik a sorban, egy jó formában lévő ellenféllel szemben" - nyilatkozta Sergio Ramos, aki a Nou Campban a 93. percben gyakorlatilag "szétrúgta" Lionel Messit.
   
Mindeközben a rangadón győztes, címvédő Barcelona Vadócz Krisztián csapatához, az Osasunához látogat, Fernando Soriano, a pamplonaiak középpályása kemény csatát ígér a katalánoknak.
   
"Nem lesz könnyű dolguk, ezt ők is tudják, kemény harc lesz" - mondta a futballista.
   
A harmadik helyen álló Villarrealra is fontos mérkőzés vár, hiszen a Sevillát fogadja, míg a Pintér Ádámot foglalkoztató Real Zaragoza az Almeríához látogat.

A 14. forduló programja:
   
Szombat:

Levante-Atlético Madrid, 18:00
Osasuna-FC Barcelona, 20:00
Real Madrid-Valencia, 22:00
   
Vasárnap:

Almería-Real Zaragoza,
17:00
Espanyol-Sporting Gijón, 17:00
Getafe-Real Mallorca, 17:00
Málaga-Racing Santander, 17:00
Villarreal-Sevilla, 19:00
Real Sociedad-Athletic Bilbao, 21:00
   
Hétfő:

Deportivo La Coruna-Herculés, 21:00

 

OLDALTÖRÉS: Serie A

A Lazio vendége lesz a címvédő - ELŐZETES

A Lazio vendége lesz a címvédő - ELŐZETES

A Lazio vendége lesz a címvédő - ELŐZETES

A meglepetésre sokáig éllovas, jelenleg pedig második Lazio vendége lesz a címvédő Internazionale az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, amely rendhagyó módon már pénteken elrajtol, éppen e két együttes római összecsapásával.

A Laziónak három pont a hátránya az éllovas AC Milannal szemben, míg az Inter az ötödik helyen áll hét ponttal lemaradva városi riválisa mögött. A Bajnokok Ligájában is címvédő vendégeknél több meghatározó játékos, így a kapus Julio Cesar, illetve Walter Samuel, Maicon, Cristian Chivu, Coutinho és Diego Milito is sérüléssel bajlódik, de a fővárosiak úgy vélik: soros riválisuk még tartalékosan is nagyon veszélyes.
   
Az AC Milan Vass Ádám és Feczesin Róbert gárdáját, a Bresciát látja vendégül szombaton, míg a harmadik helyezett Juventus Cataniában lép pályára vasárnap. Koman Valdimir együttese, a Sampdoria a Barit fogadja, Rudolf Gergely csapata, a Genoa pedig Leccébe látogat.
    
A 15. forduló programja:
   
Péntek:

Lazio-Internazionale, 20:45
   
Szombat:

Chievo-AS Roma, 18:00
AC Milan-Brescia, 20:45
    
Vasárnap:

Cesena-Bologna, 15:00
Fiorentina-Cagliari, 15:00
Lecce-Genoa, 15:00
Parma-Udinese, 15:00
Sampdoria-Bari, 15:00
Catania-Juventus, 20:45
    
Hétfő:

Napoli-Palermo, 20:45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!