Sport

2010.12.08. 11:15

Megyei I. osztály: mindenki a Körmendet akarta megverni

Az őszi szezon befejezése után négy pont előnnyel vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Jánosháza előtt a Körmend FC-Boldizsár Trans együttese, amely a nyáron anyagi nehézségek miatt lépett vissza az NB III-as szerepléstől. A Rába-partiak tehát sikeresen pótolták a bajnokság előtt távozott nyolc játékosukat.

Pum András

Bár az elmúlt szezonban a bentmaradást jelentő, 11. helyen végzett az NB III. Bakony-csoportjában a körmendi együttes, anyagi nehézségek miatt csupán egy osztállyal lejjebb a megyei I-ben álltak rajthoz. ifjabb Molnár Károly tanítványai. A hercehurca nem viselte meg túlzottan a piros-feketéket: Nikszék tizenöt bajnokijukból tizenkettőt megnyertek és három döntetlent játszottak.

- Amikor kiderült, hogy anyagi gondok miatt csupán a megyei I-ben indulunk, nyolc játékosunk eligazolt - jelezte ifjabb Molnár Károly, a Körmend FC-Boldizsár Trans mestere. - Nem voltunk tehát egyszerű helyzetben, de három új labdarúgó, valamint öt ifjúsági focista érkezésével sikerült egy 15-16 fős keretet kialakítanunk. Szerencsére a megmaradt keret tagjait nem viselte meg az a tény, hogy az NB III. helyett a megyei I-ben lépnek hétről-hétre pályára , a rutinos játékosok változatlanul éhesek voltak a sikerre, míg a fiatalok roppant motiválhatóak.Célkitűzésként az első hat hely valamelyikét lőttük be, de talán ennél is fontosabb kritériumként szerepelt, hogy lehetőleg minél több helyi fiatalt építsünk be a csapatba. Nos, miután az első helyen állunk és rendszeresen öt-hat fiatal szerepel, azt hiszem teljesítettük az elvártakat. Sokszor említették velünk kapcsolatban, hogy gyakorlatilag nem is megyei egyes, hanem NB III-as csapat vagyunk - nos ezt azért szeretném megcáfolni. Csak a tények kedvéért: Vépen, Jánosházán vagy akár a Király SZE-nél is legalább annyi - ha nem több - magasabb osztályt is megjárt futballista szerepel, mint nálunk. Ennek ellenére végig azt éreztük, hogy mindenki minket akar megverni. Az a vád is ért, hogy túlságosan biztonsági játékot játszunk: ennek viszont ellentmond, hogy mi lőttük a legtöbb gólt, a negyvenhárom találat ugye semmiképpen sem mondható kevésnek. Miután vezetjük a bajnokságot nyilván elégedett vagyok a fiúk őszi produkciójával - sokszor vívtunk látványos, gólgazdag meccseket. A Szentgotthárd elleni hazai 1:0-ás, valamint a vépi 1:1-es összecsapás azonban kilóg a sorból - egyiken sem muzsikált valami fényesen a csapat. Egyénileg Táncsics András, Csenterics János, Sárközi Dániel teljesítményét emelném ki, de a támadóalakzat produkciója is elismerést érdemel. Ugyanakkor ne felejtkezzünk el a fiatalokról is, akik - ahogy mondani szokták - minden tőlük telhetőt megtettek az ősszel.

 

- Az évzáró banketten módosítottuk a nyári cékitűzésünket: most már a dobogó a cél - folytatta ifjabb Molnár Károly. - Olyan tavaszt akarunk produkálni, hogy a bajnokság végén elmondhassuk: amit lehetetett megtettünk, innentől már a vezetőinken a sor. A szűkös keret miatt egyébként a télen két-három, helyi kötődésű játékost szeretnénk igazolni. Nem csak mi, hanem az ifjúsági csapat is vezeti a bajnokságot, úgyhogy onnan is tudunk majd meríteni. Január 15-én kezdjük a felkészülést a máricus 5-én kezdődő bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!