Sport

2010.12.17. 05:29

Sport és kitüntetés - Huszonkettedszer jutalmazták a társadalmi aktívákat

A Nyugat-magyarországi Egyetem-Savaria Egyetemi Központjában közel kétszáz fő részvételével csütörtökön tartották a hagyományos társadalmi sportaktívák jutalmazási ünnepségét.

Vastag Nándor

Hagyomány, hogy karácsony közeledtével megyénk politikai és sportvezetése köszönti az adott évben kiemelkedő eredményt elérő vasi sportolókat, edzőiket, a szabadidősport és diáksport területén fontos munkát végző tanárokat, szakembereket, az utánpótlás-nevelésben jeleskedőket, az egyesületek vezetőit, valamint támogatókat. Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyei Sportigazgatóság 22. alkalommal megrendezett társadalmi sportaktívák jutalmazási ünnepségén közel kétszázan részesültek elismerésben.

Az ünnepi felvezető műsor után a megyei közgyűlés elnöke, Kovács Ferenc, és a házigazda egyetem nevében prof. dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket, majd a kitüntetések és az elismerések átadása következett. Életműdíjat kapott Biácsi Tamásné, aki 30 éve elnökként vezeti a több száz főt foglalkoztató Vas megyei Természetbarát Szövetséget, és Décsi Sándor, aki közel 40 éve a szabadidős sportversenyenyek és rendezvények szervezője. Az 1994-ben alapított Vas megye Örökös Sportbajnoka címet az elmúlt esztendőkben 26-an vették át, a rangos elismerésben részesültek köréhez 27.-ként a korábban kalapácsvető dr. Tánczi Tibor csatlakozott. A Vas megye Sportjáért emlékplakettel a teke sportágban tevékenykedő Geröly Tibort, az egyetem oktatóját, szellemi vetélkedők szervezőjét, Horváth Zoltánt és a Vasakarat SC elnökét, Makrai Ferencet jutalmazták. A közelmúltban elhunyt testnevelő, Kovács Ferenc is megkapta a plakettet, a posztumusz kitüntetést családtagjai vették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!