Sport

2010.12.13. 03:29

Szabó Szilárd bronzérmes a birkózó ob-n

Egy bronzérmet és egy ötödik helyezést hozott a serdülő kötöttfogású birkózó országos bajnokságról a Vasi Volán SE.

Horváth Erika

A Vasi Volán SE inkább szabadfogásban edződő birkózói - Őri Gerzson tanítványai - közül ketten végeztek pontszerző helyen a serdülők (13-15 évesek) kötöttfogású országos bajnokságán, melynek a BVSC volt a házigazdája. Az 54 kilós súlycsoport 14 fős mezőnyében Kálmán Balázs az ötödik helyet szerezte meg. Első meccse a negyeddöntőben volt, az orosházi Hódit két menetben győzte le. Az elődöntőt egy taktikai hiba miatt bukta el - szintén két menetben - a BVSC-s Pappal szemben. Még a bronzéremért birkózhatott; ugyan egy nagyon szoros meccsen, de lecsúszott a dobogóról az orosházi Kelemennel szemben (1:2).

 A 76 kilós Szabó Szilárd néhány hete megnyerte a kötöttfogású országos diákolimpiát (IV. kcs.), s most is jó esélye volt, hogy megismételje sikerét. A kőbányai Juhász elleni tusgyőzelemmel jutott a négy közé, az elődöntőben viszont három menetben alulmaradt. A finisben egy kilépés döntött a dorogi Dolinszki javára. A bronzéremért Szilárdnak a kőbányai Pozsár ellen kellett birkóznia - simán verte a súlycsoport rangsorvezetőjét (2:0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!