Sport

2011.01.25. 14:00

Szavaztak az olasz futballisták: Milito és Mourinho volt 2010 legjobbja

A futballisták szavazatai alapján Diego Milito, a bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-győztes FC Internazionale argentin támadója lett a Serie A előző szezonjának legjobb játékosa, míg az edzők között a portugál José Mourinho diadalmaskodott.

MTI

A 31 éves válogatott csatár kulcsszerepet játszott abban, hogy a milánói együttes triplázni tudott, azaz a bajnoki cím mellett a kupában és a BL-ben is győzött. Milito az Internél töltött első szezonjában az élvonalbeli összecsapásokon 22 gólt szerzett, a szavazáson pedig csapattársát, a holland válogatott Wesley Sneijdert előzte meg.

Az olasz labdarúgás Oscar-díjának is nevezett elismerést az edzők között az ebben a szezonban már a Real Madridot irányító Mourinho érdemelte ki, a kapusok közül pedig Julio Cesarra, az Inter hálóőrére szavaztak a legtöbben. A legszebb gólért járó díjat ugyancsak a milánói kék-feketék játékosa, a brazil válogatott Maicon vehette át, a legjobb védő pedig a szintén az Internazionalét erősítő argentin Walter Samuel lett holtversenyben a Juventusban szereplő Giorgio Chiellinivel. A legjobb hazai játékosnak járó elismerést az előző szezon gólkirálya, Antonio Di Natale, az Udinese csatára vehette át. A labdarúgók szerint a legjobb fiatal játékos a 2009/10-es idényben a Palermo argentin középpályása, Javier Pastore volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!