Sport

2011.02.24. 11:46

Bajnokok Ligája: varázslatos meccs Milánóban, csalódás Marseille-ben

Az utolsó percben szerzett Mario Gomez-gólnak köszönhetően szerda este részben visszavágott a Bayern München a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért a címvédő Internazionalénak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Milánóban lezajlott első mérkőzésén, így a március 15-i, németországi meccsnek jóval előnyösebb helyzetből vághat neki a bajor együttes.

MTI

A magyar bíró, Kassai Viktor vezette találkozón születhetett volna sokkal több találat is, ám vagy a játékosok ügyetlenkedtek mindkét oldalon, vagy éppenséggel a kapufa "szólt közbe". Az egyetlen kivételt Gomez gólja jelentette, amihez az Inter brazil kapusának közreműködése is kellett, ugyanis a Júlio Césarról kipattanó labdára csapott le a vendégcsatár.

"Az Inter meglepett engem - dicsérte a házigazdákat a Bayern holland vezetőedzője, Louis van Gaal a meccset követő sajtótájékoztatón. - Tudniillik az olasz együttes győzelemre játszott, ami igazán dicséretes, ennek köszönhetően pedig a világ varázslatos mérkőzést láthatott. Úgy gondolom, mindkét szurkolótábor tetszését elnyerte a mutatott játék. A tavalyi döntőben kevesebbet támadtak, mint most, és mégis jobb eredményt értek el velünk szemben, de hát ilyen a futball."

A hazaiak trénere - a BL-nyertes Inter vezetőedzői posztján a portugál José Mourinhót váltó, de a mostani idény közben menesztett spanyol Rafael Benítez helyére került - Leonardo a labdarúgás egyik örök igazságtalanságával rukkolt elő:

"Az ellenfelünk birtokolta többet a labdát, viszont nekünk volt több helyzetünk, csakhogy az összeset elpuskáztuk, így pedig nem lehet nyerni" - panaszkodott a brazil szakvezető.

A másik szerdai összecsapás gól nélküli döntetlennel zárult a Manchester United és az Olympique Marseille között. A francia gárda volt a vendéglátó, amely szemmel láthatóan nem erőltette a támadójátékot, inkább a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt. Mivel az angol együttes is alapvetően a "nem kikapni" jelmondattal érkezett Marseille-be, a hatékony akciószövés fegyverének használata helyett inkább a veszélyelhárításra berendezkedve békés "iksz" született a felek között. Persze azért még így is kínálkozott nem egy lehetőség a csapatok előtt, ám valamennyit kihagyták, s inkább a manchesteri visszavágóra bízták annak eldöntését, melyikük folytathatja a küzdelmet a legjobb nyolc között. 

"Csalódást keltő volt ez a meccs - summázta véleményét a látottakról Sir Alex Ferguson, a szigetországi Vörös Ördögök mestere. - A franciák hazai pályán is túlbiztosítottak, csakis arra ügyeltek, hogy ne kapjanak gólt. A 0-0 persze veszélyes eredmény, de mi odahaza jobbak leszünk náluk."

"Nem rossz ez a döntetlen, egy ilyen párharc első mérkőzésén roppant fontos, hogy ne kapjál gólt, s mi nem is kaptunk. Nehéz összecsapás volt ez egy nagyon nagy csapat ellen, s játékosaim tudásuk legjavát nyújtották" - replikázott az egykori sokszoros francia válogatott futballistából lett marseille-i vezetőedző, Didier Deschamps. Arra ugyanakkor már nem tért ki, hogy az Old Traffordon viszont legalább egy gólt szerezniük kell, merthogy az MU otthonában igen ritkán sikerül kapott gól nélkül zárniuk a vendégcsapatoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!