Sport

2011.02.21. 11:05

Kipókhálózta! Stieber Zoltán bombája a Paderborn ellen (videóval)

Tartja remek formáját Stieber Zoltán: az Alemmania Aachen sárvári születésű futballistája ezúttal a Paderborn elleni idegenbeli meccsen lőtt hálószaggató találatot. A futballista örül álomgóljának, azonban már a szombati, Hertha elleni rangadóra feni a fogát.

Pum András

A Bundesliga II. hétvégi fordulójában a 12. Paderborn vendége volt a nyolcadik helyezett Alemmania Aachen együttese. A vendégek - nem kis mértékben a 22 esztendős Stieber Zoltánnak köszönhetően - érvényesítették a papírformát, 3:1-re megverték vendéglátóikat. A hetes mezben játszó Stieber csapata első gólját szerezte, a bal lábas játékos egy szöglet után kapásból óriási dugót ragasztott a jobb felső sarokba. Stieber - csapatával egyetemben - szinte szárnyal, immáron hat gólnál, és tíz gólpassznál jár a bajnokságban. A sárga-feketéknek kilenc pont a lemaradásuk a feljutást jelentő második, és az osztályozót érő harmadik helytől: előbbit az Augsburg, utóbbit a Bochum foglalja el. Szombaton egy órakor a listavezető Hertha BSC vizitál az aacheni Tivoli-stadionban.

- Nem mondanám, hogy begyakorolt szituáció előzte meg a gólom, ugyanakkor véletlennek sem nevezhetem a találatot - jelezte Stieber Zoltán. - A bal oldali szögletnél a hosszú oldalon üresen érkezett csapattársamra játszottuk ki a figurát, de miután ő nem tudott kapura bombázni, odarúgta elém, én pedig egyből ellőttem - azt hiszem ez tényleg álomgól volt. Nem sokáig tartott az örömünk, hiszen hiába szereztünk korán vezetést - sajnos már szokás szerint - pár percre rá ismét gólt kaptunk. A második félidőben aztán nem volt gond, berámoltunk kettőt, uraltuk a meccset. Lefújás után az öltözőben nem véletlenül jegyezte meg edzőnk, Peter Hyballa, örül, hogy végre nem az utolsó percig kellett izgulnia. Mondanom sem kell, mi sem bántuk ezt. Egyénileg nem értékelt bennünk, jómagam úgy érzem, nem ment rosszul a játék, a gólom sem volt csúnya, csupán azt sajnálom, hogy két-három helyzetet elpuskáztam - sebaj, majd hétvégén a Hertha ellen bemegy...Ha már a listavezető elleni meccs szóba került, úgy érzem senkitől sem kell tartanunk, az élbolyban tanyázó, erősebb együttesek ellen is partiban voltunk - kivételt jelent a Karsruhe elleni 0:3 - a berliniek ellen ősszel például 0:0-át játszottunk az Olimpiai stadionban. Gyorsan hozzáteszem: ezúttal nem elégednénk meg a döntetlennel, nyerni akarunk, és nyerni is fogunk. Szurkolóink is várják már a meccset, ugyan telt ház nem lesz - ez 32 ezer nézőt jelentene - de 20-25 ezer drukkerre, és ahogy az előbb is említettem: győzelemre számítok.


Stieber bombája 0.40-nél

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!