Sport

2011.02.02. 11:08

Megyei I. osztály: elöl-hátul gólképes volt a pecöli csapat

Újonc létére a jónak mondható tizedik helyen telel a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Pecöl együttese. Pártli János alakulatának elsősorban a védekezését kell rendbetennie a tavaszra.

Pum András

Bár két vereséggel kezdte az őszt az újonc pecöli együttes, később felvette a megyei i. osztály tempóját, a bajnokság felénél a tizedik helyen áll - megelőzve például két ponttal a tavalyi harmadik rumi csapatot. A nyáron Rudolics Norbertet a kispadon váltó Pártli János ennek megfelelően elégedett fiai őszi szereplésével.

- Kevés időnk volt a felkészülésre, hiszen jómagam csak négy héttel a bajnoki rajt előtt érkeztem Pecölbe - mondta Pártli János, a Pecöl mestere. - Ráadásul nem tudtunk erősíteni, és miután a bajnokság első felében erős, komoly csapatok vártak ránk, így nem volt egyszerű dolgunk. Ennek ellenére nem vallottunk szégyent, hiszen a nyitányon a Jánosháza (2:3) ellen ikszes meccset játszottunk, a Királlyal szemben (1:4) is volt esélyünk, a második félidőben ugyanis a hazaiak "eltűntek" a pályáról, akkora fölényben játszottunk. Rumi, 2:1-es  sikerünkre szerintem mindenki felkapta a fejét, előtte egy héttel pedig a Szentgotthárdot vertük idehaza, igazi vízilabda-meccsen 5:4-re. Voltak később persze rosszul sikerült találkozóink is, a Vép (1:4), a Torony (0:1) és a vasvári (0:4) találkozóinkat például szívesen kitörölnénk az emlékezetünkből. Ugyanakkor az előbb említett rumi, és Szentgotthárd elleni meccsek mellett a Kemenesmagasi 3:0-ás idegenbeli legyőzésére, a rábapatyi 1:1-es döntetlenre, valamint a Magyarszecsőddel szembeni, hazai 4:0-s diadalra szívesen emlékezünk.

- Az elejétől fogva igyekeztem tudatosítani a fiúkban, hogy ez már nem a megyei II. osztály, itt nincs idő arra, hogy átvedd a labdát, felnézz, majd eldöntsd, hová passzolsz - folytatta Pártli János. - A megyei I-ben nem lehet dédelgetni a labdát, rögtön ott terem az ellenfél játékosa és leszerel. Ezt a fajta gyorsabb játékstílust igyekeztük az edzéseken is gyakorolni, de a rövid felkészülés miatt erre már nem maradt elég idő. Miután 31-et gólt kaptunk ősszel, a védekezésünket össze kell rakni, hiszen hiába vagyunk az előrejátékban jók, ha közben hátul kapjuk a gólokat. Egyénileg Barkovics Richárdot, Hegedűs Dávidot, Kovács Zoltánt, Hegedűs Zsoltot, Szemes Balázst és góljai miatt Nagy Istvánt emelném ki, de valamennyi játékosom odatette magát az ősszel, elégedett vagyok a fiúkkal. Miután a rajt előtt a biztos bentmaradás volt a célkitűzés - és ez mostanra sem változott - így összeségében nem érheti panasz a csapat teljesítményét. Bár ha jól számolom, öt pont még bennünk maradt, de ha a tabellára nézek, végülis ezzel is csak egy-két helyet ugorhatnánk előre. Tizenhat-tizenhét fős a keretünk, úgy fest nem tudunk igazolni - bár egy védő érkezése azért még elképzelhető. Illés Dániel kölcsönadása viszont lejárt, így ő visszament Vépre. Két hete tréningezünk, az időjárás miatt a szabadban csak futóedzéseket tudok tartani,  a labdás gyakorlatokat a közeli, ikervári tornateremben végezzük el. Heti négy edzéssel és felkészülési meccsekkel készülünk a tavaszi rajtra. Úgy gondolom, hogy amennyiben védekezésünk összeáll, és elöl kicsit higgadtabbak leszünk a befejezéseknél, sikeres időszak elé nézünk - zárta szavait Pártli János.


A Pecöl őszi gólszerzői:

Nagy István: 10 gól

Szemes Balázs, Hegedűs Dávid: 5-5 gól

Kovács Zoltán, Barkovics Richárd: 2-2 gól

Czibók Adrián, Illés Dániel: 2-2 gól

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!