Sport

2011.02.17. 14:04

Váradi Kornél gyógyul, de még nem játszhat

A térdsérüléssel bajlódó Váradi Kornél még a rehabailitációját végni, gyógyul, de még nem tud kosárlabdázni. Egyelőre bizonytalan, hogy mikor térhet vissza a Falcóba.

Tóth Gábor

A 23 esztendős, 197 centis, egyes-kettes poszton bevethető Váradi Kornél fontos játékosa volt a Falco-Szova KC Szombathely 2007/2008-ban bajnoki címet szerzett csapatának. Majd Szolnokra igazolt, és kétéves kitérő után a most futó szezon elején tért haza nevelőegyesületéhez. Váradi Kornél és a Falco szeptember elején két évre szóló szerződést kötött egymással. Ám a válogatottnál is számításba vett játékos csupán három edzésen és egy felkészülési mérkőzésen vett részt a sárga-feketéknél, ugyanis kiújult a térdsérülése. A történtek hatására a felek közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy bizonytalan ideig szüneteltetik a szerződést. Mindkét fél abban bízott, hogy a játékos minél gyorsabban egészséges lesz, és száz százalékos állapotban térhet vissza a pályára. Ám a bajnokság alapszakasza már a hajrához érkezett, és Váradi Kornél még egy percet sem töltött a pályán Falco-mezben. Pedig ahogyan Gráczer György Falco-ügyvezető korában fogalmazott: egy egészséges Váradi kornél minden magyar csapat számára komoly erősítést jelentene.

- Semmi különös dologról nem tudok beszámolni - fogalmazott Váradi Kornél. - Végzem a rehabilitációt, gyógyulgatok, érzem a javulást, de átütő sikert még nem értem el. Hetente négyszer már elmehetek futni, kondizok és dobálhatok. Ugyanakkor, ha komolyabb terhelés éri a térdemet, még érzem a fájdalmat, ami azért zavaró. Nem szeretnék senkit sem azzal hitegetni, hogy hamarosan viszatérek a pályára. Két-három hét múlva megyek az orvosomhoz konzultációra, azután pontosabb képet kapok az állapotomról. Amint ez megtörténik, rögtön értesítem a Falco vezetőit. Egyébként a Falco mérkőzéseit figyelemmel követekem, ha csak tehetem, kijárok az Arena Savariába. Nagyon szeretek kosárlabdázni, nagyon hiányzik a játék, a mecsek hangulata, ugyanakkor az egészség a legfontosabb  elsősorban ezt tartom szem előtt. Ha a lehető legrosszabb forgatókönyv válik valóra, akkor is szeretnék a kosárlabda mellett maradni. Már tevékenykedem a Falco korosztályos csapatainál, igaz, még nincs saját együttesem, csak tanulom az edzői szakmát, ami nagyon tetszik. És menedzserként is el tudnám képzelni magam. Persze a legjobb az lenne, ha ismét kosarazhatnék - zárta a szavait Váradi Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!