Sport

2011.03.17. 17:12

Haladás-médiahekk: Deéry nem mond le, Marton nem érti a zavarkeltés okait

Túlzás lenne azt állítani, hogy egységes a Haladás futballcsapatának a kommunikációja: a zöld-fehér klubról időnként érdekes hírek röppennek fel hol több, hol kevesebb valóságtartalommal. Szerdán például Deéry Attila lemondását szellőztette meg az egyik portál - az ügyvezető és a város alpolgármestere cáfolta mindez. Kis szombathelyi tematizálás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A korábbi évek szűrt információk helyett az elmúlt hetekben többször is sajtónyilvánosságot kaptak a Haladás futballcsapatának belső dolgai - így pattant ki Halmosi Péter kontraktusának és Aczél Zoltán klubbal folytatott vitájának ügye.

A legfrissebb kiszivárgott és a közlés helyén (nyugat.hu) azóta sem cáfolt információk szerint lemond Deéry Attila, a klub ügyvezetője, többek között azért, mert megromlott a viszonya a város vezetőivel és nem sikerült szponzort találnia a focicsapatnak.

A megszellőztetett információkat azzal a Rohonci úti "pletykával" egészítette ki a portál, hogy Tóth Miklós kerül Deéry Attila helyére. Túl azon, hogy immár a szokásos tematizálásnak éreztük  a legújabb értesüléseket, megkérdeztük az érintetteket, miért is került be ismételten  a zöld-fehér klub a hírekbe. 

- Kitaláció az egész, sajnos akadnak olyan portálok amelyek anélkül közölnek híreket, hogy utánajárnának a dolgoknak, vagy egyáltalán megkérdeznék az érintett felet - jelezte Deéry Attila, a Haladás ügyvezetője.

- Emiatt számomra abszolút hiteltelen a hír, de ami fontosabb, semmi alapja sincs, ugyanis  nagyon jó a kapcsolatom a városvezetéssel, eszem ágában sincs lemondani - így Deéry. - Persze nem tudom mit hoz a jövő, de amíg mind rendesen mennek a dolgok, működik a rendszer, csinálom tovább. Megjegyzem: előbbre tartanánk, könnyebben menne a munka, ha némely képviselő a köz érdekét, egyéni érdeke elé helyezné. De pluszforrásnak is nagyon örülnénk, bárki nyugodtan beállíthat, hogy ennyi és ennyi pénzt ad a csapatnak, vagy itt egy támogató, tárgyaljunk vele. A magyar futball nem vonzza a szponzorokat, de ha már nagy nehezen sikerül valakivel leülnünk, nem tesz jót a zavarkeltés. Anyagilag és szakmailag is rend van a csapat körül, Aczél Zoltánt jómagam hoztam ide, akkor vastagon kiesőhelyen álltunk, most tizenegyedik a csapat. Ami az anyagi oldalt illeti: nincs felhatalmazásom arra, hogy eláruljam, mekkora költségvetéssel dolgozunk, az biztos, hogy nincs tartozásunk, igaz, tartalékkal sem rendelkezünk - de az előre lefektetett üzleti terv mentén haladunk. Sajnos néha "ellenszélben vitorlázunk", de tesszük a dolgunkat. Tudom, Aczél Zoli is szeret nyugodt körülmények között dolgozni, márpedig az előbb említett portál által kreált információk csupán zavarkeltésre alkalmasak, és arra, hogy amikor a szerződéshosszabbításra kerül sor, ne adj Isten, nehezebben egyezhessünk meg vele.

- Nincsen Deéry-ügy - szögezte le érdeklődésünkre Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere -, a csapat jelenlegi helyzetében nem indokolt a zavarkeltés. Amióta Aczél Zoltán átvette a csapatot és megkezdte a munkát, azóta jelentős szakmai fejlődés tapasztalható, a Haladás elmozdult a kiesőhelyről. Abban, hogy a vezetőedző idekerüljön, jelentős és döntő szerepe volt Deéry Attila ügyvezetőnek - ezt a döntés magam is támogattam - míg voltak ezzel ellentétes álláspontok is.  A csapatnak jól megy, az erőforrások rendezettek, nem igazán értem a zavarkeltés okát  - nem tudok másra gondolni, mint arra, biztosan vannak, akiknek érdeke a folyamatos bizonytalanság, vagy annak látszatának fenntartása. Miután értelme nincsen, nyilván más szándékok állnak a háttérben.

Arra a kérdésünkre, hogy van-e feszültség az ügyvezető és a többségi tulajdonos, a város között, Marton Zsolt határozottan nemmel felelt. Felvetésünkre, hogy esetleg a  szponzori pénzek elmaradása áll a háttérben, Marton Zsolt az alábbiakat válaszolta:

- A szponzorkeresés nem csak az ügyvezető feladata, ráadásul a sporttövény elfogadása előtt állunk, így a támogatói piac kivár. Ráadásul a csapat anyagi helyzete stabil,a mostani finanszírozási rendszer elégséges a működéshez. Természetesen szerencsés lenne, ha ha a tulajdonosok terheit csökkenteni tudnánk támogató bevonásával, azonban azt is figyelembe kell venni,  hogy 100-200 millió forint esetleges bevonásának milyen következményei lehetnek. Ezzel arra kívánok utalni, hogy a Haladás nem sztárcsapat, az ereje az egységben van.

Azon megjegyzésünkre, hogy a Haladás körül azóta szaporodtak meg a különös ügyek és kerülnek napvilágra belső ügyek, amióta nem dr. Czeglédy Csaba volt alpolgármester a város képviselője a klubnál, Marton Zsolt azt mondta:

- Taggyűlésen elhangzott, hogy Czeglédy Csaba realizálni kívánja a Haladás Marketing Kft-ben (a cég 5 százalékban tulajdonosa  Szombathelyi Haladás Kft-nek - szerk.) való tulajdonszerzését, és már csak a formalitások vannak hátra, hogy hivatalosan is bejelentsék az ügyletet. Azt még hozzátenném, hogy nem tartanám szerencsésnek, hogy önkormányzati képviselő akár közvetett módon szerepet vállaljon egy városi tulajdonú vállalkozásban, hiszen ez lehetetlenné tenné a többségi tulajdonos támogatásának kiutalását.

Az utóbbiról megkérdeztük dr. Czeglédy Csaba városi képviselőt, aki az alábbiakban foglalta össze mondandóját:

- Szívügyem a Haladás, így már tavaly ősz óta keresem a lehetőségét annak, hogy milyen formában tudnék részt venni a csapat életében. Amennyiben lehetőség adódik üzletrész-vásárlására, biztosan ott leszek az első sorban a vevők között - felelte érdeklődésünkre dr. Czeglédy Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!