Sport

2011.03.13. 08:24

Labdarúgó NB I.: az Üllői úton alázták meg az FTC-t

A listavezető Videoton kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a Ferencváros otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 19. fordulójának szombat esti rangadóján.

MTI

Ferencváros-Videoton FC 0-5 (0-2)
Albert Stadion, 10 ezer néző, v.: Kassai
gólszerzők: Alves (26.), Vasiljevic (33.), Lencse (52.), Andic (62.), Polonkai (79.)
sárga lap: Rósa D. (4.), Balog (25.), Tóth B. (61.), illetve Polonkai (13.), Lipták (42.)

Ferencváros: Ranilovic - Csizmadia, Tutoric, Balog, Józsi (Tóth B., a szünetben) - Andrezinho (Miljkovic, 68.), Maróti, Stanic (Abdi, 75.), Rósa D. - Heinz, Schembri

Videoton: Bozovic - Lázár (Milanovic, 78.), Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi, Sándor, Vasiljevic (Szakály D., 71.), Polonkai - Lencse (Nikolics, 65.), Alves

 A Videoton és közvetlen üldözője összecsapásának rangját jelezte, hogy ott ült a stadionban Schmitt Pál köztársasági elnök.
 Remek hangulat fogadta a csapatokat, hatalmas tömeg gyűlt össze az Albert Stadionban. A ferencvárosi ultrák a nemzeti ünnep közelsége miatt piros-fehér-zöld színbe öltöztették a kapu mögötti szektort, illetve "Most vagy soha!" feliratú transzparenssel üzentek kedvenceiknek, utalva arra, hogy a találkozó akár egy bajnoki döntővel is felérhet.
 

A 25. percig nagyobb helyzete nem volt az együtteseknek, ekkor azonban Lencse tört be a 16-oson belülre, majd átemelte volna Balogot, aki azonban kézzel belekapott a labdába. A büntetőt Alves rendkívül gyengén gurította a jobb sarok felé, Ranilovicról azonban kifelé jött a labda, így a brazil támadó ismételhetett, és - habár ismét "sután" rúgta meg a játékszert - betalált. A zöld-fehéreknek megvolt az esélyük az egyenlítésre, de Schembri csak a kapufát találta el, két perc múlva pedig Vasiljevic szöglet után közvetlen közelről növelte a fehérváriak előnyét.
 

 

A fordulást követően a Ferencváros kénytelen volt kitámadni, ezt pedig azonnal megkontrázta a Videoton, Lencse mértani precizitással "megrajzolt" támadást fejezett be higgadtan (0-3). Mezey György alakulatának ezen az estén minden sikerült, a 62. percben Andic szabadrúgása talált könnyedén utat Ranilovic kapujába (0-4). A 79. percben Sándor kiváló passza után Polonkai szépen emelt a kapuba (0-5). 
 

A Videoton a rangadón a játék minden elemében jobb volt a Ferencvárosnál, s sikerével előnye immár kilenc pont a tabella élén.


ZTE FC-Paksi FC 1-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 2416 néző, v.: Kovács 
gólszerző: Horváth A. (39.)
sárga lap: Balázs (12.), Kovács G. (64.), Simonfalvi (70.), Kocsárdi (75.), Bogunovic (80.), illetve Báló (57.)

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Kovács G. - Szalai, Kamber, Horváth A. (Delic, 67.), Balázs - Rajcomar (Simonfalvi, 56.), Simon A. (Turkovs, 83.)  

Paks: Csernyánszki - Heffler, Fiola, Szabó J., Csehi (Báló, 13.) - Böde, Magasföldi (Vayer, 68.), Sifter, Sipeki (Haraszti, 68.) - Kiss T., Bartha

Egy-egy helyzettel indult a mérkőzés, majd rövid ideig a vendégek játszottak fölényben. A hazaiak később átvették a játék irányítását, de hosszú ideig helyzetet sem sikerült kialakítaniuk, miközben a paksiak kontrák révén két kapufát is rúgtak. A félidő hajrájában a ZTE egy szép egyéni megmozdulás révén megszerezte a vezetést.

A folytatást lendületesen kezdte a ZTE, ám a hazaiak támadókedve gyorsan megtört, ezért a Paks került fölénybe, de helyzetet nem nagyon tudott kialakítani a jól védekező hazaiak kapuja előtt, így már nem változott az eredmény.


Kaposvári Rákóczi-BFC Siófok 3-0 (2-0)
Kaposvár, 2000 néző, v.: Németh Á. 
gólszerzők: Peric (23.), Oláh (36., 11-esből), Balázs B. (85.)
 kiállítva: Katona (38.)
 sárga lap: Oláh (39.), Gujic (63.), illetve Katona (35.), Kecskés (55.)

 Kaposvár: Kovács Z. - Okuka, Bank, Zsók, Gujic (Farkas Z., 89.) - Pedro, Hegedűs - Pavlovic, Oláh, Balázs B. (Korhut, 87.) - Peric (Kulcsár K., 70.)

Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Graszl K., Katona, Novák - Délczeg (Pécseli, 79.), Kecskés (Horváth A., 85.), Tusori, Lukács (Melczer, a szünetben) - Homma, Csermelyi

A somogyi rangadó első perceiben több óriási lehetőséget is kihagyott a siófoki együttes, a 23. percben aztán a hazaiak szereztek vezetést és még a szünet előtt növelni tudták előnyüket. A vendégek a 38. percben emberhátrányba kerültek, miután Katonát Peric megütéséért kiállította a játékvezető.
 

A második félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. A találkozó hajrájában a Rákóczi bebiztosította győzelmét és ezzel megszerezte első tavaszi pontjait.


DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-2 (1-1)
Debrecen, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Czvitkovics (45+1.), Salami (47.), illetve Debreceni (21.), Hajdú (62.)
sárga lap: Bernáth (78.), illetve Hidi (65.), Lovric (75.)

DVSC: Novakovic - Bernáth, Simac, Mijadinoski, Fodor - Szakály P. (Dombi, 76.), Ramos (Salami, a szünetben), Czvitkovics, Varga J. - Kabát, Yannick (Farkas II B., 62.) 

Honvéd:Kemenes - Hajdú, Botis, Debreceni, Lovric - Horváth A., Akassou (Hidi, a szünetben), Nagy G. (Sadjo, 79.), Ivancsics - Danilo, Zelenka (Moreira, 52.)

Hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, mégis a Honvéd szerezte meg a vezetést. Félóra elteltével a debreceni nézők többször hangot adtak nemtetszésüknek kedvenceik játékával kapcsolatban, akik azonban még a szünet előtt egyenlítettek Czvitkovics mesteri szabadrúgásával.

A szünetben becserélt Salami fejesgólja után Hajdú bombázott a bajnoki címvédő kapujába. Ezt követően a DVSC mindent megtett a győzelemért, de nem koronázta siker Kabáték próbálkozásait. Az egykori hajdúsági sikeredző, Supka Attila és tanítványai megérdemelten raboltak pontot a hazai pályán ezúttal sokat hibázó Debrecentől.

Szolnok-Kecskemét 2:1


A Haladás-Pápa (1:0) mérkőzés beszámolóját ITT OLVASHATJÁK

Pénteken játszották: MTK-Győr 0:0. Vasárnap, 17.30: Vasas-Újpest.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!