Sport

2011.03.17. 03:24

Négy pontra a továbbjutástól

Pécs (vas) - A dr. Mező Ferenc szellemi diákolimpia III-IV. korcsoportos versenyében nem jutott országos döntőbe a Neumann és a körmendi Kölcsey csapata.

Vastag Nándor

A szellemi diákolimpiára négy témakörben kellett készülniük a versenyzőknek: az 1936-os berlini nyári olimpia magyar vonatkozású eredményeiből, a 2010-es első ifjúsági olimpia magyar szereplőiből, a magyar olimpiai mozgalom történetéből, valamint a hazai férfi, női kézilabda és kosárlabda, valamint férfi labdarúgó csapatok ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményéből. A regionális versenyről továbbjutó Neumann és Kölcsey nagyon erős 12-es mezőnybe került a pécsi országos elődöntőben, ahol a 10 feladatból álló vetélkedőben végig szoros küzdelem után alakult ki a végeredmény. A győzelmet az öcsényi általános iskola szerezte meg 134 ponttal, míg a szombathelyiek (119) hatodikként végeztek mindössze 4 ponttal lemaradva a negyedik, még fináléba kerülést jelentő helyezéstől. A körmendiek (108) is becsülettel helytálltak, s végül kilencedik pozícióban zárták a megmérettetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!