Sport

2011.04.22. 13:05

ELŐZETES - Megyei I. osztály: preztízsrangadó - Jánosháza-Körmend

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a második helyen álló Jánosháza a listavezető Körmendet fogadja.

Pum András

JÁNOSHÁZA - KÖRMEND-ZÖLD KORONA (VASÁRNAP, 16.00)

- Csak nevében lesz rangadó a vasárnapi mérkőzés, ugyan az első két helyezett játszik egymással, de a Körmend gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel vezet - mondta Szentgyörgyi József, a Jánosháza trénere. - Magabiztosan menetelnék céljuk felé, ugyanakkor ismerjük a játékrendszerüket, tudjuk mire számíthatunk: stabil védekezésből indított gyors kontrákkal játsszák meg villámgyors csatáraikat. Mi sajnos gyengén kezdtük a tavaszt, az őszi teljesítményünk után néhány játékosom elhitte, hogy a kevesebb is elég lesz - nos, tévedtek. Az igazsághoz tartozik, hogy különböző okok miatt jónéhány emberem hiányzott a tavasz elején, és a Király ellen péládul még balszerencsénk is volt: nyolcvan percig nálunk volt a labda, mégis kikaptunk 2:1-re. Nem lesz egyszerű feladat legyőzni az erős körmendi csapatot, de tartozunk annyival közönségünknek, hogy itthon tartsuk a pontokat. A preztízsünk miatt is fontos, hogy nyerjünk és persze a második hely megtartásához is fontos lenne a siker. Pintér eltiltott, Tóth, Vágusz és Szabó kisebb sérüléssel bajlódik, nem tudom melyikükre számíthatok vasárnap.

- Érdekes meccs elé nézünk, de nem hiszem, hogy ezen a találkozón dől el a bajnoki cím sorsa - fogalmazott Molnár Károly, a körmendiek edzője. - Mindkét együttes számára preztízsjellege lesz a dolognak. Ellenfelünk a csoport legrutinosabb, legtapasztaltabb játékosállományával rendelkezik, biztos vagyok bent, hogy fűti őket a visszavágás lehetősége, hiszen ősszel 3:0-ra nyertünk ellenük - a hazai pálya, a hazai közeg pedig pluszenergiákat mozgosít bennük. Számunkra pedig egyértelműen veretlenségünk megtartása a cél, de ehhez mindenkinek a maximumot kel nyújtania. Szeretnénk korrektül befejezni a szezont, aztán majd a végén okosabbak leszünk az NB III-at illetően. Addig viszont véleményem szerint mindenki tegye a dolgát, az edző készítse fel a csapatot, a játékos nyújtson jó teljesítményt és szolgálja ki a szurkolókat, a gondnok hozza minél jobb állapotba a pályát, az illetékesek pedig teremtsék meg a feltételeket. Németh Tamás sérült, Kovács Szabolcs eltiltott, és miután többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak a kezdőtizenegyet csak a mérkőzés előtt jelölöm ki.

A 23. forduló programja, április 23., szombat, 16.00: Szentgotthárd-Rum. Április 24., vasárnap, 16.00: Király-Kemenesalja, Rábatótfalu-Vasvár, Rábapaty-Vép, Jánosháza-Körmend, Magyarszecsőd-Egyházasrádóc, Pecöl-Kemenesmagasi, Torony-Újperint.

 

  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!