Sport

2011.05.17. 21:18

Magyar Kupa 2011: 3:2-re verte a Kecskemét a bajnok Videotont

Az idén százéves Kecskeméti TE a klub történetének legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy 3-2-re legyőzte a bajnok Videotont a Puskás Ferenc Stadionban kedden rendezett labdarúgó Magyar Kupa-döntőben.

MTI

A fennállása első kupafináléját megnyerő együttes mindhárom gólját Foxi szerezte a 2., a 14. és a 80. percben, míg a Videoton Cukic öngóljával és Nikolics találatával szépített a 48., illetve a 82. percben. A két gólpasszt jegyző csapatkapitány, Tököli Attila két, Ferencvárossal megnyert MK-döntő után harmadszor lett aranyérmes a sorozatban. A kecskemétiek számára a május 17-e igen szerencsés nap, ugyanis a gárda napra pontosan három éve jutott fel az élvonalba.
   
A székesfehérváriak diadalukkal először duplázhattak volna, míg a Magyar Kupát 2006 után másodszor hódíthatták volna el.
   
A Videoton a Bajnokok Ligája, a Kecskemét pedig az Európa Liga selejtezőjében indulhat a következő szezonban.

Kecskeméti TE-ERECO - Videoton FC 3-2 (2-0). Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Iványi
gólszerzők:
Foxi (2., 14., 80.), illetve Cukic (48., öngól), Nikolics (82.)
sárga lap: Litsingi (63.), Tököli (63.), illetve Polonkai (40.)

Kecskeméti TE-ERECO: Rybansky – Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl – Cukic (Bertus, 91.), Ebala – Bori, Litsingi, Foxi (Savic, 93.) – Tököli (Dosso, 87.)
Videoton FC: Sebők Zs. – Lázár, Lipták, Vaskó, Elek – Gosztonyi (Lencse, 68.), Farkas B. (Szakály D., 60.), Sándor Gy., Polonkai (Vasiljevic, a szünetben) – Nikolics, Alves

    I. félidő:
   
2. perc: Tököli cselezgetett a jobb oldalon, majd középre íveléséből Foxi 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).
   
14. perc: Tököli tört be a 16-os jobb oldalán, középre gurított, ahol ismét Foxi érkezett jó ütemben, s közelről a hálóba passzolt (2-0).

    II. félidő:

 48. perc: Alves emelte át a labdát a rárontó kecskeméti védőkön, majd Cukic nyúlt rosszul a labdához, ő a kapujából kifutó Rybanskyt emelte át, így a játékszer a hálóba pattant (2-1).
   
80. perc: Ebala adott középre a jobb oldalról, és ismét Foxi érkezett kiváló ütemben, egyből a kapu jobb oldalába továbbította a labdát (3-1).
   
82: perc: Nikolics elé került a labda a határozatlan kecskeméti védők jóvoltából, a honosított csatár pedig 10 méterről a keresztléc alá lőtt (3-2).

A Kecskemét első támadásából gólt szerzett, s az első perctől kezdve hatalmas elánnal küzdött minden egyes labdáért. A Videotonnak 10 perc kellett, mire felocsúdott a rivális vezetését követően, de két kihagyott helyzete hamar megbosszulta magát, miután Tököli ismét tökéletesen tálalt a középen érkező Foxi elé. A folytatásban is inkább a székesfehérváriak irányították a játékot, több helyzetet is kialakítottak, de a Kecskemét helyenként hősies védekezésével és Rybansky bravúrjaival megőrizte kétgólos előnyét a szünetig.
   
Amíg a csapatok az öltözőben voltak, addig átadták a SportM Kupát a győztes Győrszemerének, valamint az 1. helyezettnek az 1.000.000, a második Bárándnak pedig az 500.000 forintos pénzjutalmat jelképező táblát.
   
Amilyen gyorsan vezetést szerzett a Kecskemét az első félidőben, olyan korán szépített a Videoton a másodikban. A gól nagy lendületet adott az idény végén távozó Mezey György vezetőedző csapatának, de a fellazult hátsó alakzat miatt a kecskeméti kontrák is veszélyesek voltak. A nyíltsisakos küzdelemben egy-egy gól esett, így a lefújáskor a Kecskemét örülhetett.
   
A kupát Schmitt Pál köztársasági elnök, az érmeket és a győztesnek járó 5 millió forintos pénzjutalmat jelképező táblát pedig Kovács Árpád, a magyar szövetség elnökségének tagja, illetve Vági Márton főtitkár adta át.
   
Tomislav Sivic, a Kecskemét vezetőedzője: - Nagy nap ez Kecskemét történetében. A bajnokságban a Videoton ellen elért 2-2-es döntetlen után hittem benne, hogy meg tudja csinálni a csapat és szerencsére a játékosok is elhitték, hogy képesek legyőzni a Videotont".
   
Mezey György, a Videoton vezetőedzője: - Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyerte meg a döntőt. A csapatom ma szárnyaszegetten és kellő motiváció nélkül futballozott."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!