Sport

2011.08.13. 02:29

Bokor Bálint az Eb középmezőnyében

Belgrád - Mindkét magyar férfi skeetlövő a mezőny második felében végzett a szerbiai sportlövő Európa-bajnokságon - így ők sem szereztek olimpiai kvótát.

Horváth Erika

A balatonfűzfői Somogyi Árpád és a szombathelyi Bokor Bálint is a mezőny második felében végzett a sportlövő Eb utolsó olimpiai számában, s férfi skeetlövők versenyében. Bokor az első napi 75 lövése után öt hibával, 70 találattal a 61. helyen állt a 80 fős mezőnyben. Tegnap még 50 lövés várt a résztvevőkre. A 27 éves szombathelyi koronglövő a negyedik 25-ös sorozatban kettőt, az utolsóban egyet hibázott. Így az alapversenyt 117 találattal az 58. helyen zárta, míg Somogyi Árpád 118-cal 71. lett. A hatos döntőbe a 124 találatosok tudtak bekerülni.

Ezzel eldőlt, a belgrádi Európa-bajnokságon egyetlen magyar sportlövőnek sem sikerült olimpiai kvótát szereznie. A jelenlegi helyzet szerint hárman, Sidi Péter (puska), Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupla trap) lehetnek ott majd a jövő évi londoni olimpián.

A koronglövőknek még egy lehetőségük lesz a kvótaszerzésre, a szakág szeptemberi - szintén belgrádi - világbajnokságán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!