Sport

2011.09.21. 02:29

Három light contactos vasi bajnok

A felnőtt light-contact kick-box országos bajnokság döntőjében Dancsó Zoltán, Dancsecs Bojána és Wappel Tibor aranyérmes lett.

Vastag Nándor

A bajnoki döntőbe az idei eredmények alapján súlycsoportonként a legjobb négyet hívták meg, azonban - tegyük hozzá, sajnos - elég foghíjas volt a mezőny. A létszámhiány a vasiakat is érintette, mindenkinek csak egy meccse volt.

A KondorKicsi Zoltán engedményt kapott a szövetségtől, hogy ne kelljen annyit fogyasztania, így a -84 helyet ezúttal a -89 kilóban döntőzött. (De a világbajnokságon majd a -84-ben indul.) A budapesti Irimi Norbert elleni meccse keményen indult, a rivális nagyon küzdött, ám Kicsi rendkívül simán, 3-0-s pontozással szerezte meg a bajnoki címet, ami light-contactban már a 15. számára. A Castrum SEC-Dinamica SE színeit Dancsecs Bojána képviselte a -65 kg-ban.

Andorka Imre tanítványa a beremendi Csete Melinda ellen végig irányította a három menetet, így megérdemelten, egyhangú pontozással szerezte meg az aranyérmet. A 94 kilósok között a Classic KBC kick-boxosainak házidöntőjére került sor. Pődör Csaba betegen vállalta a meccset, de így is izgalmas csatát vívott Wappel Tiborral, amit utóbbi 3-0-ra nyert meg. Mayer Gábor által felkészített harmadik induló, Mayer István ezüstérmet vett át, miután a -79 kg-ban 3-0-ra kikapott a hódmezővásárhelyi Zsarkó Dánieltől.

A Controll SE szakvezetője, Koszogovits Mihály a veterán -84 kilóban szerepelt volna, ám ellenfél nélkül maradt. A három vasi bajnok a magyar light-contact válogatott tagja lett, és részt vehet az október 24-29-e közötti macedóniai világbajnokságon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!