Sport

2011.09.13. 02:29

Kétezer látogató a Nagy Sportágválasztón

Ismét - másodszor is - jól sikerült a Szombathelyi Nagy Sportágválasztó. Mintegy 2000 látogatót regisztráltak a két nap során.

Horváth Erika

Egyszerűen szeretnivaló rendezvény a Nagy Sportágválasztó. Ahogy rákészülnek a különböző sportágak képviselői; leegyszerűsítik a mozgásokat, hogy a legkisebbek is élvezhessék és sikerélménnyel gazdagodjanak, és amilyen szeretettel várják a gyerekeket. Ahogy foglalkoznak velük a szakemberek és a már nagyobb, a sportágban jártasabb versenyzők. Mindennek a keretét a házigazda NYME-SEK, a Pannonsport Kft. - és anyagi segítségével a város - biztosítja, minden gördülényeken megy. Ahogy az elmúlt évben, pénteken ezúttal is az óvodai, iskolai csoportok töltötték meg élettel a SEK sportlétesítményeit. Az első napon mintegy 1300 látogatót regisztáltak. Ki kell mondani, hogy a sportágválasztót egy héttel megelőző Haladás VSE nyílt napja nem segítette ennek a rendezvénynek a sikerét, sőt. Mivel az önkormányzat tanítás nélküli munkanapot írt elő az általános iskolák számára kötelező Rohonci úti programhoz, a sportágválasztóhoz már sok intézményben nem úgy viszonyultak, ahogy tavaly. A Zrínyi például nagyon nagy létszámban jött ide is, a Gothárdból már csak 60, a Derkovitsból 80 zömében olyan gyereket hoztak, aki sportáválasztás előtt áll, a Nyitra utcai iskolából viszont csak 17-et. Összesen kilenc általános, három középiskolából, illetve öt óvodából jöttek csoportok. Szombaton a gyerekek a szüleikkel tértek vissza mintegy 700-an szemrevételezték a különböző sportolási lehetőségeket tüzetesebben, ezúttal sokkal több idő volt a szakemberekkel el is beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!