Sport

2011.09.17. 16:39

Őrült szombathelyi hajrá: Haladás Sopron Bank - Lombard-Pápa 2:1

Drámai, fordulatos meccsen a Haladás Sopron Bank Kovács István 86., és Kenesei Krisztián 92. percben szerzett góljával 0:1-ről fordítva 2:1-re verte a Lombard-Pápa együttesét.

Vas Népe

Haladás Sopron Bank - Lombard-Pápa 2:1 (0:0)

Szombathely, 7000 néző,  játékvezető: Berger.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Halmosi - Sluka, Iszlai, Horváth A., Vujovic - Kenesei, Oross,

Pápa: Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Présinger - Farkas A., Ganugrava, Ferenczi, Puri - Maric, Lovrencsics.

A mérkőzés kezdőrúgását az immáron 50 éve a Haladás kötelékébe tartozó Tebeli György, a csapat gyúrója végezte el. A találkozó az 58 éves korában elhunyt, egykori zöld-fehér labdarúgó, Kecskés Gábor emlékére egy perces gyásszünettel kezdődött.

A Pápa kezdte a játékot. A Haladás tiszta fehérben, a Pápa sárga felsőben, fekete nadrágban és sportszárban játszik. A lelátón helyet foglal Dzsudzsák Balázs, aki barátját, Ferenczi Istvánt jött el megnézni és nem hiányozhat a Lombard-Pápa tulajdonosa, Bíró Péter sem...

6. perc: Kenesei kapott labdát a bal oldalon, a tizenhatoson belül, ám 13 méteres lövése elzúgott a felső léc felett.

8.perc: Maric 23 méteres, jobb oldali, lapos életerős lövését védte Rózsa.

10. perc: Sluka jobb oldali beadását Vujovic 11 méterrő, csak centikkel fejelte a jobb alsó sarok mellé.

12 .perc: Farkas Attila vágta fel hátulról Vujovicot a félpályánál, sárga lap.

20 .perc: Vujovic térült-fordult középen a labdával, majd 16 méterről gyengén Szűcs kezébe gurított.

23. perc: Vujovic bal oldali beadását a teljesen egyedül érkező Horváth András nyolc méterről a bal felső sarok mellé fejelte.

30. perc: Ganugrava hét méteres, bal oldali lövését Rózsa védte, a kipattanó ismét a pápai elé került, ám ismétlését is hárította a vasi kapus

34. perc: Sluka viharzott el a jobb szélen, de beadás helyett kapura lőtt, Szűcs biztosan fogta a próbálkozást.

37. perc: Schimmer jobb oldali beadását a rövid saroknál érkező Oross a földön csúszva pörgette hat méterről a jobb sarok mellé.

44. perc: Halmosi rántotta le Nagy Sándort, sárga lap.

45.perc: Totadze 35 méteres, középről leadott lövését, ha nehezen is, de védte Rózsa.

46. perc: Kenesei 22 méterről, középről végzett el szabadrúgást. A labda a dermedten álló Szűcs és a bal felső sarok mellett is elzúgott.

Vége az első félidőnek, a Haladás fölényben futballozik, de a Pápa is vezetett néhány veszélyes akciót.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

48.perc: Maric rántotta le Vujovicot, sárga lap.

50. perc: Totadze "kezelt" le egy labdát, sárga lap.

53. perc: 0:1 Ganugrava kapott teljesen üresen egy labdát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, lekezelte, majd laposan középre gurított, az érkező Ferenczi pedig becsúszva, egy méterről a bal sarokba lőtt. (0:1).

57.perc: kettőscsere a Haladásban, Oross helyett Kovács István és Horváth András helyett Rajos a pályán.

59. perc: cserélt Véber György is, Farkas Attila le, Horváth Levente be.

62. perc: Maric 13 méteres, balról leadott, lapos lövését üggyel-bajjal tolta szögletre Rózsa.

A gól láthatóan megnyugtatta a vendégeket, tetszetősen passzolva építik fel támadásaikat, de a kezdeti döbbenet után már a Haladás is rendezte sorait - a labda szinte mindig a pápai térfélen pattog.

68. perc: Kovács cselezte le magát a bal oldalon a tizenhatoson belül az alapvonalig, lövése az egyik védőről a jobb szélen érkező Rajos elé került, aki 13 méterről szétlőtte a bal oldalhálót. Remek a hangulat a Rohonci úton, igazi futballmeccsen érezheti magát az ember - persze ez Szombathelyen cseppet sem meglepő.

 

72. perc: Présinger rántotta le a jobb oldalon egyedül kilépő Slukát, Berger játékvezető azonnal kiállította a hátvédet. A szabadrúgást Kenesei 18 méterről, középről alig csavarta a jobb sarok mellé.

74. perc: csere a vendégeknél, Purit Tóth Gábor váltotta.

78. perc: Maric 17 méterről, balról, ballal óriási felső kapufát lőtt.

79. perc: Vujovic csatázott egy labdáért ellenfelével, Ganugravával, a montenegrói támadó visszakönyökölt - Berger kiállította a csatárt. A Haladás is tíz emberrel játszik tovább.

80. perc: csere a pápai csapatban, Lovrencsics helyett Zulevs.

84. perc: szombathelyi csere, Schimmer le, Simon Attila.

85. perc: Rajos-Simon-Kenesei akció végén utóbbi 16 méterről úgy lőtt a bal sarok mellé, hogy a labda egy pápait is érintett.

86. perc: 1:1!!!!!Kenesei jobb oldali beadását az érkező Kovács István egy védővel a nyakán, öt méterről a bal sarokba fejelte (1:1).

89. perc: Guzmics csúszott be Ferenczinek, Bergernél ez sárgát ért.

Két perc a hosszabbítás.

92. perc: Tizenegyes!!!!!! Egy szombathelyi kontra után Kovács ívelt át a jobb oldalról, Kenesei lövését Szűcs védte, majd Tóth Gábor letaglózta Keneseit a tizenhatoson belül, Berger büntetőt ítélt. A tizenegyest Kenesei higgadtan a bal sarokba lőtte, Szűcs jobbra vetődött 2:1!!!!!!!

Vége a mérkőzésnek, amit Fortuna múlt héten Székesfehérváron elvett a Haladástól, most visszaadta.

Aczél Zoltán: - Régen együtt játszottunk Véber Gyurival, most jó barátok vagyunk - azt hiszem ma Gyuri Magyarország egyik legfiatalabb és legjobb edzője. Ami  a meccset illeti: csupán az első 25 percben játszottunk úgy, ahogy szerettem volna, utána aPápa fölénk nőtt, sok gyenge teljesítmény akadt a csapatban. A szünet után a vendégek ránkerőltette akaratukat, ahelyett, hogy fociztunk volna, ívelgettünk – pedig Oross Marci ekkor már a pályán sem volt. De mindenképpen kiemelem a csapatomat, hiszen Nagy I. Gábor és Tóth Péter nélkül is végig akartak a fiúk és hittek a győzelemben. Kovács István beállt és bár nehezen vette fel a játék ritmusát, az utolsó tíz percben megcsillantotta zsenialitását, parádésan futballozott. Kenesei Krisztián kilencven percig önmagához képest gyengén játszott,  a 92. percben aztán mégis odaállt a büntetőhöz – bevallom, én nem tudom, hogy odaálltam volna-e. Mondtam a fiúknak a héten, amit a sors elvett, azt egyszer visszaadja. A székesfehérvári vereséget máris visszaadta a sors, az akarat diadala volt a mai siker.

Véber György: - Nehezen tudom normálisan értékelni a találkozót, mindenesetre először is gratulálok a Haladásnak a győzelemhez, amely nem adta fel a meccset – ehhez azonban kellett a végtelen amatőrségünk, ostobaságunk is. Ennél sokkal jobb futballra vagyunk képesek. Az első félidőben taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el, a szünet után viszont 1:0-s vezetésünket követően két-három nagy helyzetünk is volt. Az utolsó öt percre ép ésszel nem lehet válaszolnia, az első osztályban ilyen amatőrizmus nem fordulhatna elő, a hibákért súlyos árat fizettünk. Ebben a meccsben bent volt a győzelem lehetősége.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!