Sport

2011.09.07. 02:29

Pénteken lesz Szombathelyen a Nagy Sportágválasztó

Pénteken és szombaton az elmúlt évhez hasonlóan ismét megrendezik a Szombathelyi Nagy Sportágválasztót. Az NYME-SEK udvarán és sportlétesítményeiben több mint harminc sportágat próbálhatnak ki a gyerekek.

Horváth Erika

A tavalyi - első - Szombathelyi Nagy Sportágválasztó sikere (az országos értékelésben az egyik legjobbnak minősítették) szinte kötelezte a szervezőket arra, hogy ismét lehetőséget adjanak a gyerekeknek és szüleiknek, hogy egy időben, egy helyen a lehető legtöbb sportággal - és képviselőikkel - kapcsolatba kerülhessenek, megkönnyítve ezzel a választást. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, az NYME-SEK Sporttudományi Intézet és a Pannonsport Kft. a város önkormányzatának hathatós támogatásával ismét készen áll a nagy, kétnapos rendezvény lebonyolítására - ezúttal is az egyetem udvarán és sportlétesítményeiben. Mint a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt év tapasztalataival felvértezve még inkább figyeltek arra, hogy mindenki hozzáférhessen a neki tetsző állomásokhoz, sportágakhoz. Tavaly 41 bemutatóhelyen a két nap során 2400 gyerek ismerkedett, próbált ki 25 sportágat - most is legalább ekkora érdeklődésre számítanak. Az egyetem Gagarin úti kapujánál várják a látogatókat - ott lehet akár csoportosan, akár egyénileg regisztrálni, aztán a kapott kis térkép segítségével bejárni mindent, belekóstolni , amibe csak lehet. (Persze egyetemi hallgatók is segítenek az eligazodásban.) Pénteken 9 órától pedagóguskísérettel érkező iskolai, óvodai csoportokat várnak, de 14 órától 16 óráig már mindenki számára nyitottak a kapuk. A szombati nap teljes egészében a családoké, a nagyközönségé - 10-16 óráig. Újdonság a színpad, ahol a sportegyesületek sportolóikkal, edzőikkel nemcsak kis csoportok, hanem nagy közönség előtt is bemutatkozhatnak. Remélhetőleg az időjárás kegyeibe fogadja ezt a jó ügyért életre hívott rendezvényt (bár eső esetére is felkészültek a szervezők.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!