Sport

2011.10.22. 22:37

Kézilabda BL: az MKB Veszprém KC hatalmas csatában kerekedett felül a Medvegyin

Heroikus küzdelemben győzte le a Csehovszki Medvegyi csapatát az MKB Veszprém gárdája szombaton a Veszprém Arénában. A hazai csapat legeredményesebb játékosa – s így vezére – Carlos Perez volt.

Turbók Orsi

Veszprém Aréna, 5000 néző.
Vezette: Horacek, Novotny (csehek).
MKB Veszprém KC: Alilovic - Iváncsik T., Vujin 1, Ilyés, Sulic 1, Terzic 3, Iváncsik G. 3.
Csere: Laluska 1, Császár 4 (2), Perez 7, Vilovski 3, Gulyás 1, Korazija, Schuch.
Edző: Mocsai Lajos.

Csehovszki Medvegyi:
Grams - Kovalev, Shelmenko 6, Chernoivanov, Dibirov 2 (1), Rastvortsev, Ivanov.
Csere: Chipurin 4, Harbok 5, Aslanyan 1, Starykh, Filippov, Koksharov 1, Shishkarev 3.
Edző: Vladimir Maximov.

Kiállítások:
6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.
Piros lap: Starykh (27. p.), Laluska (54. p.)

Ilyen hihetetlen hangulat nem mostanában volt az Arénában. Érezhető – szinte tapintható – volt a feszültség a levegőben. Mindenki tudta, hogy nehéz lesz, de arra nem számítottunk, hogy többször kerülünk majd infarktus-közeli állapoba.

Az első félidő a szokásos módon veszprémi góllal kezdődött, s ekkor még úgy gondoltuk, hogy a forgatókönyv ugyan az lesz, mint mindig. De nem: az orosz csapat percenként lepte meg vendéglátóit. Kemény, „verekedős” kézilabdát produkáltak, amelyhez hozzájárult az is, hogy a szerencse sem szegődött a veszprémi fiúk mellé.

A vendégek masszív védőfalán átjutni csak „verekedés” árán tudtak a bakonyi támadók, ám akkor sem volt garantált az érvényes találat. A lövések sorra akadtak el a hálóőrben, s egy idő után mintha megremegett volna egy-egy hazai lövész keze is.

Az általában gólgyáros Marko Vujin például talán eddigi leggyengébb teljesítményét produkálta. Sorra hatalmasakat hibázott: hol a kapufára, hol a kapu mellé szórta el a rá bízott játékszert (a mérkőzés alatt mindössze egyetlen gólig jutott). Ennek ellenére mellette szóljon, hogy végig küzdött, próbálkozott, s csak remélni tudjuk, hogy rövid időn belül megtalálja régi önmagát.

A labdaeladások és a rossz passzok száma is meglehetősen magas volt, s a rengeteg botlás miatt csak utolérni tudta a Veszprém a magát nyeregben érző Medvegyi-t, megelőzni nem - egészen az utolsó öt percig. Mirko Alilovic teljesítménye a mérkőzés végére szerencsére feljavult, ám sajnos nem idézte a Silkeborg elleni produkcióját.

Ezen a meccsen az MKB Veszprém KC vezéregyénisége az ikonként tisztelt Carlos Perez volt, aki hét góljával kisegítette csapatát a gödörből. Csárli rutinjára, higgadtságára és félelmetes lövéseire ma különösen nagy szükség volt, s ő tette amit kellett és amit a legjobban tud.

A cseh bírópárosnak többen ajánlottak szemészeti vizsgálatot a mérkőzés folyamán, ami nem is csoda: sorra hoztak megkérdőjelezhető vagy érthetetlen döntéseket. Hagyták eldurvulni a mérkőzést, amely a jóval keményebb, tipikusan orosz kézilabdát játszó Medvegyi csapatának kedvezett inkább.

Október 22-én koraeste tehát a magyar-orosz párharcból most a magyarok kerültek ki győztesen. MKB Veszprém KC - Csehovszki Medvegyi 24:22 (10:10).

Az orosz csapat igy még mindig győzelem nélkül áll a csoport negyedik helyén.

Az MKB Veszprém KC következő BL-mérkőzősét Berlinben játsza majd november 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!