Sport

2012.02.19. 18:04

Megvédte címét Vitalij Klicsko, botrányba fulladt a sajtótájékoztató

Vitalij Klicsko egyhangú pontozással legyőzte brit kihívóját, Dereck Chisorát szombat éjjel a müncheni profi gálán, ezzel megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét.

MTI

A 40 éves ukrán ökölvívó sikerével, melyet a lelátón nézett végig öccse, a WBO, az IBF, a WBA és az IBO vb-címét birtokló Vlagyimir, 44-2-re javította győzelem/vereség mutatóját. Az idősebbik Klicsko-fivér a mérkőzés elejétől a végéig irányította az összecsapást, így a 12 menetes harc végén két pontozónál 118-110-re, egynél pedig 119-111-re nyert.
   
Chisora, aki a mérlegelésen megütötte riválisát, 18. meccsén harmadik vereségét szenvedte el, ennek ellenére visszavágót szeretne, vagy Vlagyimir Klicskóval küzdene meg legközelebb.
   
A összecsapást követő sajtótájékoztatón Chisora ütésváltásba keveredett David Haye-jel, aki tavaly júliusi, Vlagyimir Klicskótól elszenvedett vereségét követően októberben visszavonult. A balhéban Haye menedzsere megsérült a fején.
   
A botrány azért robbant ki, mert a Klicsko-fivérek menedzsere arra tett utalást, hogy "Chisora kitette a szívét a ringben, ellenben Haye-jel". Haye, aki szakkommentátorként volt jelen a vasárnapi gálán, ezt követően szóváltásba keveredett Chisorával, amely végül verekedésbe torkollott.
   
A müncheni rendőrség vasárnap délután a repülőtéren őrizetbe vette Chisorát és edzőjét, Don Charlest, és a főhadiszállásra szállította őket kihallgatásra. Haye-t nem sikerült előkeríteni, ő sajtóhírek szerint még hajnalban elhagyta a bajor várost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!